Skip to main content

Φοιτητές στη Σάμο έφτιαχαν όπλα με 3D printer - Πώς τους ανακάλυψε η ΕΥΠ

Οι νεαροί έφτιαχναν τα όπλα και στη συνέχεια τα πουλούσαν

Στη σύλληψη τεσσάρων φοιτητών που κατασκεύαζαν όπλα με τη χρήση 3D printer και τα διακινούσαν στη Σάμο προχώρησαν οι Αρχές.

Το κουβάρι της υπόθεσης, κατά πληροφορίες, άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε χτύπησε «καμπανάκι» στην ΕΥΠ, όταν έφτασαν πληροφορίες για έναν από τους φοιτητές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νεαρός είχε έρθει σε επαφή με αλλοδαπό, ο οποίος στη χώρα του κατηγορούνταν για διάδοση εγχειριδίου μέσω Διαδικτύου το οποίο περιέγραφε τον τρόπο κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών και όπλων.

Ο φοιτητής φέρεται να ξεκίνησε να τον ρωτά πώς θα μπορούσε να προχωρήσει στη δημιουργία τους. Τότε, εκείνος του έστειλε σχετικό υλικό για τα βήματα που θα έπρεπε να ακολουθήσει.

Το δεύτερο «καμπανάκι» στην ΕΥΠ χτύπησε στα τέλη Οκτωβρίου. Τότε, ο φοιτητής παρήγγειλε 3D εκτυπωτή και ποσότητα πλαστικής πρώτης ύλης από τη Γερμανό για να φτιάξει όπλα. Ο νεαρός φέρεται να συζήτησε με τους υπόλοιπους φοιτητές, που εμπλέκονται στην υπόθεση, και φέρεται να αποφάσισαν να φτιάξουν όπλα γκλοκ και τύπου UZI.

Οι τιμές των όπλων

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τιμές για τα μικρότερα όπλα ξεκινούσαν από 350 ευρώ, ενώ τα μεγαλύτερα από 800 ευρώ, με διάφορες ενδιάμεσες τιμές.

Οι φοιτητές, ωστόσο, αντιμετώπιζαν πρόβλημα για το πώς θα κάνουν τα όπλα λειτουργικά. Έτσι, βρήκαν ότι μπορούσαν να παραγγέλνουν εξαρτήματα από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν γιατί συνελήφθησαν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα σε έναν μήνα δημιούργησαν απλά όπλα τύπου γκλοκ, επαναληπτικό και ημιαυτόματο τύπου scorpion.

Όλο το διάστημα της δράσης τους, που μπορούσαν να έχουν επισκέψεις ή να πήγαιναν οι γονείς τους να τους δουν, έκρυβαν τα όπλα ακόμα και σε τάπερ μέσα στο φούρνο ή σε τάπερ που έθαβαν στη γη και οπουδήποτε αλλού μπορούσαν, ώστε να μην τα εντοπίσουν.

Το τελευταίο διάστημα φέρεται να έψαχναν για αγοραστές και μάλιστα φέρεται να είχαν βρει τουλάχιστον έναν υποψήφιο.

Να σημειωθεί ότι ένας εκ των φοιτητών είχε συλληφθεί το Μάρτιο του 2023 για όπλα και ναρκωτικά στην Κοζάνη, καθώς είχε στην κατοχή του όπλο 9 χιλιοστών και ποσότητα κάνναβης.