Skip to main content

Σάμος : Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι νεαροί που κατασκεύαζαν όπλα με 3D εκτυπωτή

Οι νεαροί απολογήθηκαν επί τρεις ώρες σε ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι τελικά αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις νεαρούς που φέρονται να είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που κατασκεύαζαν όπλα με τη χρήση της τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Οι νεαροί απολογήθηκαν επί τρεις ώρες σε ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι τελικά αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους .

Διαβάστε: Φοιτητές στη Σάμο έφτιαχαν όπλα με 3D printer - Πώς τους ανακάλυψε η ΕΥΠ

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής  απολογήθηκε ενώπιον ανακριθεί και εισαγγελέα ο νεαρός με καταγωγή από την Κοζάνη ο οποίος επίσης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 Οι 4 νεαροί συνελήφθησαν την Τετάρτη 21 Φλεβάρη κατόπιν αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων που παρείχε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Οι κατηγορούμενοι ταυτοποιήθηκαν και διακριβώθηκε η δράση πολυεγκληματικής ομάδας (polycriminal), τα μέλη της οποίας, τουλάχιστον από τον μήνα Δεκέμβριο του περασμένου έτους, κατείχαν όπλα κρότου- λάμψης, τα οποία στη συνέχεια θα μετέτρεπαν σε λειτουργικά πυροβόλα, καθώς επίσης παρήγαγαν- κατασκεύαζαν πυροβόλα όπλα, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή (3Dprinter), με σκοπό την εμπορία.

Πηγή: ΕΡΤ