Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε ποιες περιοχές βρίσκεις φοιτητικό σπίτι έως 300 ευρώ - Παραδείγματα

Γολγοθάς η εύρεση οικονομικής φοιτητικής κατοικίας - Πότε θα σταματήσει το ράλι των τιμών


Η φετινή χρονιά, χαρακτηρίζεται ως η δυσκολότερη των τελευταίων ετών για την εύρεση φοιτητικής κατοικίας στη Θεσσαλονίκη με προσιτό ενοίκιο καθώς οι τιμές έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, την ώρα που τα διαθέσιμα μικρά ακίνητα είναι δυσεύρετα.

Στην αύξηση των τιμών καθοριστικό ρόλο παίζει η έλλειψη ακινήτων, αλλά και το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες της πλειονότητας των διαμερισμάτων έχουν προχωρήσει σε ανακαίνιση, που αν και αποτελεί αναβάθμιση για το όποιο οικιστικό απόθεμα υπάρχει, εντούτοις αυξάνει τις τιμές.

Αν και οι μεσίτες δεν αναμένουν ουσιαστική αποκλιμάκωση των ζητούμενων μισθωμάτων, ωστόσο δεν αποκλείουν μετά το πέρας του Σεπτεμβρίου, το ενδεχόμενο οριακής εξισορρόπησης των τιμών καθώς και ενδεχόμενες επιστροφές ακινήτων   από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, στις μακροχρόνιες – συμβατικές.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετά από τα διαμερίσματα που νοικιάζονται είναι πλήρως επιπλωμένα, γεγονός που βγάζει από έναν επιπλέον μπελά τους ενοικιαστές (κόστος και χρόνος) που αφορά στην αγορά επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών.

Τα παραδείγματα φοιτητικών κατοικιών που ακολουθούν, με ενοίκιο μέχρι 300 ευρώ, προέρχονται από ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων, τα οποία ωστόσο είναι περιορισμένα σε αριθμό καθώς πολλοί γονείς που ήταν σίγουροι για τη σχολή που θα εισαχθούν τα παιδιά τους, ξεκίνησαν την αναζήτηση φοιτητικής στέγης πριν την ανακοίνωση των βάσεων, με στόχο το προσιτό ενοίκιο.

-Γκαρσονιέρα 30 τμ στην περιοχή της Καμάρας, κατασκευής του 1985, στον 2ο όροφο νοικιάζεται 280 ευρώ.

-Γκαρσονιέρα 30 τμ, επιπλωμένη στον 1ο όροφο πολυκατοικίας του 2005, στις 40 Εκκλησιές νοικιάζεται 230 ευρώ.

-Στούντιο 25 τμ, στον 1ο όροφο, ανακαινισμένο και επιπλωμένο σε πολυκατοικία του 1960, στην Αγίου Δημητρίου νοικιάζεται 300 ευρώ το μήνα.

-Στούντιο 25 τμ, μερικώς επιπλωμένο, στον 5ο όροφο, σε πολυκατοικία του 2004, στην περιοχή της Παπάφη νοικιάζεται 300 ευρώ.

-Ισόγειο, επιπλωμένο, στούντιο, 20 τμ, στην περιοχή της ΧΑΝΘ, σε οικοδομή του 2004, νοικιάζεται προς 280 ευρώ.

-Νεόδμητο διαμέρισμα 40 τμ, στην Άνω Πόλη, νοικιάζεται 300 ευρώ το μήνα.

-Διαμέρισμα 40 τμ στην περιοχή της Ανθέων, μερικώς επιπλωμένο, στον 1ο όροφο νοικιάζεται 260 ευρώ.