Skip to main content

Φονική ληστεία στην Τούμπα: Κύκλωμα που διαπράττει ληστείες κατήγγειλε ο 35χρονος

Ο 35χρονος φερόμενος ως συνεργός στη ληστεία κατήγγειλε πως στο παρελθόν είχε γίνει έρμαιο και αντικείμενο εκμετάλλευσης από κύκλωμα.

Κύκλωμα ατόμων που διαπράττει ληστείες φέρεται να κατήγγειλε ενώπιον εισαγγελέως και ανακριτή ο 35χρονος φερόμενος ως συνεργός στη φονική ληστεία στο ψιλικατζίδικο της Τούμπας. Ο ίδιος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ενώ κατηγορείται για συνέργεια στη ληστεία και κατοχή ναρκωτικών.

Αν και στην απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στη συγκεκριμένη ληστεία, δηλώνοντας πως δεν ήξερε ότι ο 27χρονος είχε σκοπό να μπει στο μαγαζί, φέρεται να ισχυρίστηκε πως στο παρελθόν έχει δεχτεί απειλές από άτομα που ενέχονται σε παράνομες δραστηριότητες.

Σε δηλώσεις του μετά την απόφαση για την προσωρινή κράτηση του εντολέα του, ο δικηγόρος του 35χρονου ανέφερε πως ο κατηγορούμενος διευκρίνισε στις δικαστικές αρχές πως δεν είχε καμία απολύτως εμπλοκή με τη συγκεκριμένη ληστεία, πράγμα που όπως τόνισε, μπορεί να αποδειχθεί από στοιχεία της δικογραφίας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Σωτήρη Νάστα, ισχυρίστηκε ωστόσο πως στο παρελθόν ήταν «έρμαο ολόκληρου κυκλώματος».

Κατά τα λεγόμενα του ίδιου του 35χρονου πιθανότατα να υπάρχουν και άλλα άτομα, κάτι που αναμένεται να εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές. «Ο ίδιος κατέθεσε ό,τι γνώριζε», δήλωσε ο δικηγόρος του 35χρονου.

Πρόσθεσε ακόμα πως ήταν ένα άτομο τοξικοεξαρτημένο και «αντικείμενο εκμετάλλευσης για να τελεστούν κάποιες πράξεις».

«Δεν έχει τελέσει ο ίδιος ληστείες, κατηγορείται για ρόλο τσιλιαδόρου». συμπλήρωσε ο κ. Νάστας ενώ αναφέρομενος στη φονική ληστεία στην Τούμπα είπε πως δεν γνώριζε ότι ο 27χρονος είχε όπλο. «Είπε μάλιστα ότι τον απέτρεψε γιατί ήταν η γειτονιά του και όλοι θα τον αναγνώριζαν φατσικά», κατέληξε ο δικηγόρος.

Διαβάστε ακόμα - Φονική ληστεία στην Τούμπα: «Ήθελα λεφτά για τις δόσεις μου», είπε ο 27χρονος