Skip to main content

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ΑΧΕΠΑ-Το συγκινητικό μήνυμα Ζέρβα

Φωταγωγήθηκε απόψε το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που τοποθετήθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης στο προαύλιο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που τοποθετήθηκε προ ημερών στην πύλη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης φωταγωγήθηκε απόψε μέσω μίας σεμνής και λιτής τελετής.

Στη φωταγώγηση παρέστησαν, τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής, ο διοικητής του νοσοκομείου Παναγιώτης Παντελιάδης και μέλη του διοικητικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Την τοποθέτηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων στα νοσοκομεία της πόλης είχε προαναγγήλει εξάλλου ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας, ως μία συμβολική κίνηση προς το υγειονομικό προσωπικό που δίνει καθημερινή, τιτάνια μάχη απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.

«Ήρθαμε εδώ να δώσουμε ανάσα στους συμπολίτες μας, πρώτα σε αυτούς που παλεύουν με την αρρώστια και τους συγγενείς τους και φυσικά στους υγειονομικούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη» δήλωσε ο κ. Ζέρβας τονίζοντας πως το νοσοκομείο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορωνοϊού, σημειώνοντας παράλληλα πως «φέτος έχουμε ένα διαφορετικό άναμμα δέντρου». «Η καρδιά της Θεσσαλονίκης χτυπά σε αυτά τα νοσοκομεία. Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη» πρόσθεσε και ευχήθηκε «του χρόνου όλοι μαζί να είμαστε στην πλατεία Αριστοτέλους και να γιορτάσουμε όπως θέλουμε».



Από την πλευρά του ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ ευχαρίστησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τη δωρεά του δέντρου υπογραμμίζοντας πως «στέλνει ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας».

Μετά τη φωταγώγηση του δέντρου ο κ. Ζέρβας παρέδωσε δώρα στο διοικητικό προσωπικό, ενώ επισκέφθηκε και τα σημεία ελέγχου Covid-19 στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου, όπου συνομίλησε με το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.