Skip to main content

Φωτιά στη Βούλα: Σε ύφεση το μεγάλο μέτωπο - Διάσπαρτες εστίες σε δύσβατα σημεία

Μικρές εστίες καίνε σε δύσβατα σημεία, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Ολοσχερώς καταστράφηκαν σπίτια. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στα μέτωπα

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Άνω Γλυφάδα και βοηθούντων των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, απειλώντας τον αστικό ιστό σε αρκετές περιοχές του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές 04/06/2022 στην Γλυφάδα Αττικής είναι σε ύφεση. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας», αναφέρεται στην ενημερώση της πυροσβεστικής υπηρεσίας νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται επί τόπου σε όλα τα ενεργά μέτωπα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις και από εναέρια μέσα.
Συνολικά επιχειρούν 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους στις περιοχές Νέα Κάλυμνος, Εξοχή, Δίλοφο Βάρης -τα Βλάχικα δηλαδή- και Χέρωμα Βάρης, που είχαν εκκενωθεί για προπληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες τουλάχιστον 15-20 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές τους, ενώ 3-4 έχουν καεί ολοσχερώς.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι του Σαββάτου από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στο Πουρνάρι Γλυφάδας, ωστόσο πηγές του ΔΕΔΔΗε υποστήριζαν πως δεν είχαν τέτοιες ενδείξεις.