Skip to main content

Γάκης: Τριτοκοσμική η κατάσταση στην πλατεία Δημοκρατίας (φωτο)

Ο επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα" κάνει λόγο για σκουπίδια, σπασμένες πλάκες, γκράφιτι, κομμένα δέντρα και μια εικόνα εγκατάλειψης.

Κριτική στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Βασίλης Γάκης, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γάκης επισήμανε ότι «η Πλατεία Δημοκρατίας, η καλύτερα σκέτο Μπαρντάρ, για να παραπέμπει σε μία χώρα μακρινή, τριτοκοσμική, δεν τιμά την πόλη της Θεσσαλονίκης με την κατάντια της».

«Δένδρα κακόμοιρα και κακοκλαδεμένα, δένδρα μάλλον κομμένα μετά από φυσική καταστροφή με τους κομμένους κορμούς να προεξέχουν, φωτιστικά σπασμένα, όγκοι σκουπιδιών πεταμένοι παντού και εγκατελειμένοι για μέρες, οι δημόσιες τουαλέτες κατεστραμμένες, σπασμένες πλάκες, γκράφιτι παντού τριγύρω……», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Γάκη, με την αποχώρηση του εργοταξίου του Μετρό, δεν έγινε καμία προσπάθεια από την πλευρά του Δήμου να περιποιηθεί στοιχειωδώς το χώρο.

«Δεν γνωρίζουμε το όραμα της Διοίκησης, δεν γνωρίζουμε τον προγραμματισμό της για τη συγκεκριμένη πλατεία, πότε και αν θα προχωρήσει σε υλοποίηση έργων, απλά ζητούμε το απλό, το αυτονόητο, “μία απλή και στοιχειώδη περιποίηση”, με μία λέξη "ευπρεπισμό", κοινώς νοικοκύρεμα», αναφέρει ο κ. Γάκης.

«Ο Δήμαρχος και οι κύριοι Αντιδήμαρχοι, δεν κυκλοφορούν στην πόλη, για να δουν ποιά είναι η κατάντια της εισόδου της πόλης, αλλά και όλης της πόλης;  Δεν μπορεί κάποιος να παρέμβει; Δεν θέλει κόπο κύριοι, θέλει θέληση και τρόπο», καταλήγει ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα».