Skip to main content

Γεωργιάδης: Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει αλλά θα λειτουργήσει με μέτρα

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι τα μαγαζιά δεν μπορούν να κλείσουν πάλι και να χάσουν την εκπτωτική περίοδο, αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης

Τη συνέχιση της λειτουργίας της αγοράς ακόμα και αν κυρηχθεί η Αττική στο «κόκκινο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η αγορά δεν θα κλείσει ξανά, αλλά θα λειτουργεί με μέτρα. Ανέφερε μάλιστα, πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι τα μαγαζιά δεν μπορούν να κλείσουν πάλι και να χάσουν την εκπτωτική περίοδο. Άλλωστε, τόνισε ότι δεν είναι τρομερή η διαφορά στα κρούσματα μετά από 12 μέρες λειτουργίας των καταστημάτων. «Έχει αρχίσει να δείχνει η αγορά κατά πόσο επηρέασε την κατάσταση» είπε.

Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν πριν ο ίδιος δώσει το παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, η οποία χθες εισηγήθηκε να βαφτεί «κόκκινη» η Αττική, πλην των νησιών του Αργοσαρωνικού. «Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο “κόκκινο”, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει ένα σχέδιο στο υπουργείο», τόνισε.

Τέλος, για την απαγόρευση κυκλοφορίας και το ενδεχόμενο να ισχύει από τις 18.00 το απόγευμα στην Αττική απάντησε πως «η γνώμη μου είναι ότι η Αττική έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι η μισή χώρα…».