Skip to main content

Γεροβασίλη: Ο Κασσελάκης ξέχασε το καταστατικό, κάλπες σε έναν μήνα και προφανώς όχι ηλεκτρονικά

«Έκανε μια παράλειψη ο πρόεδρος και μίλησε για 10 μέρες», διαφώνησε η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος

«Το συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα», τόνισε σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους η Όλγα Γεροβασίλη, μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς της για την ηγεσία, στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θυμήθηκε κάτι ο πρόεδρος. Υπάρχει καταστατικό» σχολίασε, με αφορμή την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές υβριδικά στις 10 Μαρτίου, ενώ απάντησε ότι το Συνέδριο θα αποφασίσει αύριο.

«Οι εκλογές πρέπει να είναι εκλογές σε τουλάχιστον ένα μήνα και με ανοιχτές διαδικασίες» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη, ενώ απάντησε «προφανώς όχι» σε ερώτημα περί ψηφιακής ψηφοφορίας, παραπέμποντας στη διαδικασία εκλογής τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Στέφανου Κασσελάκη, από τη βάση.

«Έκανε μια παράλειψη ο πρόεδρος και μίλησε για 10 μέρες» διαφωνώντας για την ημερομηνία, ενώ σχολίασε ως «δικαίωμα του Συνεδρίου» να κατατεθούν διάφορες προτάσεις.

«Υπάρχει καταστατικό. Πρέπει να γίνουν όλα όπως προβλέπονται» απάντησε η κυρία Γεροβασίλη, ενώ «εγώ έχω δώσει τη ζωή μου σε όλο αυτό - για τα αυτονόητα δεν μπορώ να απαντήσω» δήλωσε, σχετικά με το εάν θα φύγει από το κόμμα.

«Έχω θέση» σημείωσε, «και σήμερα τη θέση που θέλω τη διεκδικώ με εκλογές» υπογράμμισε αναφορικά με την πρόταση του Νίκου Παππά να πλαισιώσει τον κ. Κασσελάκη, ενώ για το πιθανό αντίκτυπο στις Ευρωεκλογές, «θεωρώ ότι αν δεν ανακοπεί η πορεία πτώσης σήμερα όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και εγώ παίρνω αυτήν που μου αναλογεί».

Τέλος, «δεν το γνωρίζω» αποφάνθηκε για το εάν θα υπάρξει κάποια παρέμβαση από πλευράς του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.