Skip to main content

Γεροβασίλη: Από «τάγματα εφόδου» οι αποδοκιμασίες στην Πτολεμαΐδα

«Αυτοί που πήγαν στην Πτολεμαΐδα πήγαν «για πόλεμο» τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη για το περιστατικό στην Πτολεμαϊδα

Για «τάγματα εφόδου» έκανε λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στο περιστατικό στην Πτολεμαΐδα.

Κάλεσε το πολιτικό σύστημα και τους δημοσιογράφους να μην ξεπλένουν τέτοιους ανθρώπους. «Αυτοί που πήγαν στην Πτολεμαΐδα πήγαν «για πόλεμο» τόνισε η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ και χαρακτήρισε κατάπτυστη την ανακοίνωση των αστυνομικών Κοζάνης.

Για την εγκληματικότητα η υπουργός είπε πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν περισσότερες προσαγωγές αλλά η σημερινή κυβέρνηση κάνει περισσότερες συλλήψεις με αποτέλεσμα να τιμωρούνται οι παραβάτες.

Για την αστυνομική αυθαιρεσία η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως κάθε περιστατικό διερευνάται μέχρι τέλους.

Η κ. Γεροβασίλη περιέγραψε όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία οδήγησε στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Για όσα είπε ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί κατά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε για να τα μειώσει διότι όπως είπε γνώριζε πως «δεν είναι το πιο χρήσιμο μέτρο για την οικονομία και τη ζωή των πολιτών» .

«Εφαρμόσαμε τη συμφωνία και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, κάναμε όλα όσα έπρεπε και μπορούσαμε για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με τους εταίρους για τους στόχους, αλλά η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει το δικό της μείγμα πολιτικής.

«Σήμερα υλοποιούμε όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το 2018 που δεν ήταν προεκλογική χρονιά» είπε η κυρία Γεροβασίλη και διαβεβαίωσε ότι η συζήτηση για τις 120 δόσεις για ασφαλιστικά ταμεία και εφορία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό. Εκτίμησε ότι αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης βρίσκεται στην τελική ευθεία για την νομοθέτηση της.