Skip to main content

Πλαστή επιταγή Σαξώνη: Να 'χαν οι επιταγές αμπάρες...

Ένοχος για το αδίκημα της πλαστογραφίας κρίθηκε ο Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος εξέδωσε πλαστή επιταγή στο όνομα του Μάκη Χριστοδουλόπουλου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 μηνών, με τριετή αναστολή, στον Παναγιώτη Σαξώνη για πλαστή επιταγή που εξέδωσε στο όνομα του τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλου.

Ο κατηγορούμενος -που είναι έγκλειστος για την υπεξαίρεση του δήμου Θεσσαλονίκης- κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της πλαστογραφίας, ενώ με την ίδια ποινή είχε καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση και από το πρωτοβάθμιο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το 2014.  

Ο Π. Σαξώνης, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, δεν εμφανίστηκε στο εφετείο και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου, ενώ ο Μάκης Χριστουδουλόπουλος προσήλθε στο δικαστήριο και κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας.

Ο λαϊκός τραγουδιστής στην πρώτη του κατάθεση είχε πει ότι: Το 2008, έκλεισε μια συμφωνία για 18 εμφανίσεις του ιδίου και της ορχήστρας του, στο νυχτερινό κέντρο του Σαξώνη. Μετά το τέλος της συνεργασίας ζήτησε να πληρωθεί για να πληρώσεις και τους μουσικούς και ο Π. Σαξώνης του έδωσε μια επιταγή των 10.000 ευρώ την οποία αρνήθηκε να πάρει διότι έχει ως αρχή να πληρώνεται μόνο μετρητά. Στη συνέχεια παρέλαβε 2000 ευρώ σε ρευστό και πήρε απόδειξη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Σεπτέμβριο 2008, ο Π. Σαξώνης κατήρτισε πλαστή επιταγή θέτοντας ως δικαιούχο και λήπτη τον εγκαλούντα Μάκη Χριστοδουλόπουλου, εν αγνοία του τελευταίου.

Στη συνέχεια, πλαστογραφώντας την υπογραφή του γνωστού τραγουδιστή, έκανε χρήση της επιταγής που βρέθηκε στα χέρια ανυποψίαστου παραλήπτη.