Skip to main content

Γιατρομανωλάκης: Με ενοχλεί να λένε ότι η συνεισφορά μου ήταν ότι αποκτήσαμε γκέι υφυπουργό

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης χαρακτήρισε «φορτίο» για τον ίδιο το γεγονός ότι είναι γκέι υφυπουργός

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές αλλά και την ενόχλησή του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η δουλειά του σε σχέση με το γεγονός ότι είναι γκέι εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, σε συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης.

Αρχικά ο κ. Γιατρομανωλάκης είπε ότι «δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα μείνουν μέχρι τα 80 τους θεωρώντας ότι μετά από αυτούς τους το χάος και μόνο αυτοί έχουν τις λύσεις. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει εναλλαγή στους ανθρώπους. Δεν είναι χόρταση, δουλειά είναι».

Σχολίασε, δε, ότι «από τη δική μου εμπειρία στο υπουργείο Πολιτισμού έχω την εικόνα ότι τα χρόνια στην πολιτική είναι σαν τα χρόνια του σκύλου, πολλαπλασιάζονται επί επτά» προσθέτοντας ότι «ανεξαρτήτως του πότεμ σίγουρα (σ.σ. η πολιτική) δεν θα είναι για όλη μου τη ζωή».

Όσον αφορά την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές 2023 είπε στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24» ότι «δεν ζητώ την ψήφο του κόσμου και το αποφάσισα σχετικά αργά, πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία, δεν είναι για όλους. Είναι μία διαδικασία που απαιτεί τον χρόνο σου και απαιτεί και πάρα πολύ χρήμα, που δεν διαθέτω. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσφέρει κανείς. Σε αυτήν την εκλογική διαδικασία, δεν ένιωθα έτοιμος να κατέβω».

Ο κ. Γιατρομανωλάκης χαρακτήρισε «φορτίο» για τον ίδιο το γεγονός ότι είναι γκέι υφυπουργός. «Φαντάστηκα ότι θα πάρει τέτοιες διαστάσεις, στην Ελλάδα ζούμε. Το περίμενα βεβαίως χειρότερο. Από την άλλη τους λέω, ότι και αύριο γκέι θα είμαι».

Ωστόσο εξέφρασε την ενόχλησή του για το ότι «εξαντλείται η συζήτηση σε αυτό και αν υπήρξε συνεισφορά του Γιατρομανωλάκη, ήταν ότι αποκτήσαμε και έναν γκέι υφυπουργό. Αυτό το θεωρώ λίγο άδικο ως προς τη δουλειά μου. Το άλλο που με ενοχλεί είναι το πώς έχουν εκμεταλλευτεί αντιπολιτευτικά και από αριστερά και από δεξιά, λέγοντας πως εγώ είμαι αυτός που εργαλειοποιώ τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό για να κάνω καριέρα».

«Λέμε ότι θέλουμε τους πολιτικούς διαφορετικούς, κάτι που υποτίθεται ότι έρχεται και ξανάερχεται ως αιτούμενο, είναι να λένε την αλήθεια. Αυτό, καλώς ή κακώς είναι μέρος της δικής μου αλήθειας. Άρα ή θα πρέπει να το πω και να τελειώσουμε με αυτό ή να το κρύβουμε» πρόσθεσε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει συνεντεύξεις και φωτογραφίσεις επικεντρώμενες στην προσωπική του ζωή εκφράζοντας την ενόχλησή του για το γεγονός, όπως είπε, ότι «μια αριστερή εφημερίδα έγραψε ότι κανείς άνθρωπος στον πλανήτη δεν έχει εκμεταλλευτεί τη σεξουαλική του ζωή παρά μόνο η Τσιτσιολίνα». «Η Τσιτσιολίνα και εγώ» είπε χαριτολογώντας ο κ. Γιατρομανωλάκης.

«Βαρέθηκα, κουράστηκα να ακούω τα ίδια υπονοούμενα από τους ίδιους ανθρώπους και ψήθηκα. Είμαι πιο συμφιλιωμένος με αυτό που είναι η πολιτική» κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτισμού.