Skip to main content

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μακεδονίας για το καπέλωμα από Κουμουνδούρου

Τα περισσότερα πυρά συγκέντρωσε ο Βερναρδάκης ο οποίος, όλους τους προηγούμενους μήνες, έκανε κινήσεις χωρίς να ενημερώνει κανέναν από τη Θεσσαλονίκη.

Γράφει ο Σαλονικιός

Συνεδρίασε πριν από μερικές ημέρες, στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή (ΠΣΕ) Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ένα όργανο στο οποίο συμμετέχουν οι συντονιστές όλων των Νομαρχιακών Επιτροπών της συγκεκριμένης περιφέρειας, τα προερχόμενα από την Κεντρική Μακεδονία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κ.ά.

Αντικείμενο της συζήτησης δεν ήταν άλλο από τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές. Η σύσκεψη έγινε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Χρήστος Γιαννούλης ο οποίος επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη.

Όπως με ενημέρωσε έγκυρη πηγή μου, στη συνάντηση επικράτησε πολύ γκρίνια. Όχι τόσο για το πρόσωπο του υποψηφίου για τον οποίο σχεδόν όλοι εκφράστηκαν θετικά, αλλά κυρίως για τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες προέκυψε η συγκεκριμένη επιλογή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την επιλογή Γιαννούλη είχε προηγηθεί μπαράζ συσκέψεων και κατ’ ιδίαν συναντήσεων, τις οποίες έκαναν κυβερνητικά στελέχη (Βερναρδάκης, Μπόλαρης) με πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να πείσουν κάποιον απ’ αυτούς να είναι ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Όλα αυτά γίνονταν εν αγνοία των τοπικών κομματικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη των οποίων, συντονιστές Ν.Ε. και μέλη της Κ.Ε. μάθαιναν τα νέα από τα Μέσα Ενημέρωσης. Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο πληροφορήθηκαν και την υποψηφιότητα Γιαννούλη.

Τα γεγονότα αυτά είχαν σωρεύσει αρκετή δυσαρέσκεια στα τοπικά στελέχη η οποία εκφράστηκε στη σύσκεψη του περιφερειακού οργάνου. «Υπάρχει δυσαρέσκεια στον κόσμο ο οποίος ρωτά τι σόι εσωκομματική δημοκρατία είναι αυτή», ανέφερε ένας εκ των συμμετεχόντων ενώ κάποιος άλλος, περισσότερο αιχμηρός, είπε πως «ορισμένοι νομίζουν πως εμείς εδώ είμαστε μόνον για αφισοκολλήσεις».

Τα περισσότερα πυρά συγκέντρωσε ο Βερναρδάκης ο οποίος όλους τους προηγούμενους μήνες έκανε κινήσεις χωρίς να ενημερώνει κανέναν από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βαρύ κλίμα μεταφέρθηκε και στην Κουμουνδούρου και συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνεδρίαση του περιφερειακού κομματικού οργάνου στην οποία να συμμετάσχει και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κλείνω αναφέροντας το κλίμα το οποίο μετέφεραν τα στελέχη της Πιερίας για την υποψηφιότητα Γιαννούλη ο οποίος κατάγεται από κει. Όπως μου είπε ο άνθρωπός μου, τα εν λόγω στελέχη χαρακτήρισαν θετική την επιλογή, αλλά μετέφεραν πως μερίδα στελεχών στην Κατερίνη εκφράζουν επιφυλάξεις εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο Γιαννούλης εγκατέλειψε τη δημοτική παράταξη στην οποία ήταν επικεφαλής ως υποψήφιος δήμαρχος το 2014. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» ήταν ένα από τα σχόλια τα οποία ακούγονται από κομματικούς της Πιερίας και μεταφέρθηκε στη σύσκεψη της ΠΣΕ.