Skip to main content

Green Oliver: Το τουριστικό γραφείο που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη

Με άδεια λειτουργίας ΕΟΤ και πιστοποιημένους επαγγελματίες, το Green Oliver σχεδιάζει τις εναλλακτικές εκδρομές του έως και την τελευταία λεπτομέρεια.

Για το Green Oliver, το πρώτο γραφείο γενικού τουρισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων της Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στις πεζοπορίες και το ποδήλατο, το ταξίδι είναι σοβαρή υπόθεση. Μετά δε από την άρση της καραντίνας έχει επιστρέψει δυναμικά, διοργανώνοντας σε διάστημα μόλις δέκα ημερών πέντε εκδρομές, από τη Χαλκιδική και το Βέρμιο μέχρι τον Αλιάκμονα και τον Όλυμπο, καθώς ο κόσμος είναι κυριολεκτικά διψασμένος για εξορμήσεις στη φύση.



Ο επαγγελματισμός του Green Oliver είναι αυτό που το διακρίνει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως διαθέτει άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΤ και απασχολεί επαγγελματίες, πιστοποιημένους και έμπειρους συνοδούς εκδρομών, ενώ σχεδιάζει τις εξορμήσεις του μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Είναι ενδεικτικό πως πριν από κάθε εκδρομή, είτε αυτή είναι μονοήμερη είτε πολυήμερη, οι επαγγελματίες συνοδοί του επισκέπτονται οι ίδιοι τα μέρη, ελέγχουν όλες τις δραστηριότητες, ώστε να είναι ασφαλής η διεξαγωγή τους (π.χ. πεζοπορία και χαρτογράφηση μονοπατιών), τσεκάρουν τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τις παραλίες και οτιδήποτε αποτελεί κομμάτι της εκδρομής.

Μάλιστα, πολλές φορές, όπως λέει ο δημιουργός του Green Oliver, Χρυσόστομος Ζερβόπουλος, αυτό κοστίζει ακριβά, αφού ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να είναι πλήρως προετοιμασμένοι και να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους εκδρομείς. «Αυτό είναι όμως που μας κάνει ξεχωριστούς και έχει δημιουργήσει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μας» εξηγεί, σημειώνοντας πως η ποιοτική διαφορά του γραφείου είναι η τουριστική παιδεία των εργαζομένων του, την οποία ο ίδιος πρεσβεύει και καλλιέργησε από την πρώτη στιγμή. Οι συνοδοί των εκδρομών του Green Oliver είναι μόνιμοι και ασφαλισμένοι υπάλληλοι της εταιρείας και προέρχονται από διάφορους χώρους: είναι από απόφοιτοι σχολών ή και εκπαιδευτές δραστηριοτήτων, όπως canyoning, ορειβασία, αναρρίχηση, mountain bike κλπ μέχρι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με κατεύθυνση τις υπαίθριες δραστηριότητες, απόφοιτοι ΙΕΚ συνοδού βουνού και σύμβουλοι εναλλακτικού τουρισμού.



Στόχος του Green Oliver είναι κάθε συμμετοχή στις εκδρομές του να αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τους πελάτες του, την οποία θα θυμούνται για μια ζωή και γιατί όχι θα τους αλλάξει τον τρόπο σκέψης και τις συνήθειές τους, φέρνοντάς τους εγγύτερα στη φύση. Στα επόμενα πλάνα του μάλιστα, όταν η υγειονομική κρίση τελειώσει, είναι να ανοίξει τα φτερά του και στο εξωτερικό και να επεκταθεί ακόμα περισσότερο στους ξένους πελάτες.

Το Green Oliver είναι μέλος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής, αλλά και επίσημος εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού Leave No Trace για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.



Η Πολιτεία να θέσει κανόνες στον εναλλακτικό τουρισμό

Ο εναλλακτικός τουρισμός είναι ένα νέο σχετικά τουριστικό προϊόν για τη χώρα και, όπως σημειώνει ο Χρυσόστομος Ζερβόπουλος, πρέπει από νωρίς να μπουν οι βάσεις από την Πολιτεία, για να αναπτυχθεί όπως αξίζει στην Ελλάδα, καθώς οι προοπτικές είναι τεράστιες και η ευκαιρία επέκτασης του τουρισμού σε ολόκληρο το 12μηνο είναι μπροστά.



«Ζούμε σε μια εποχή που ό,τι δηλώσεις στα social media είσαι και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από πουθενά. Η Πολιτεία δυστυχώς δεν είναι παρούσα και ενώ σωστά απαιτεί από εμάς να κάνουμε τη δουλειά μας με τους κανόνες που ο ΕΟΤ έχει ορίσει, σελίδες στα social media, σύλλογοι, Κοιν.Σεπ. αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν και εκτελούν τουριστικές πράξεις» εξηγεί ο δημιουργός του Green Oliver.


Με την πανδημία να βρίσκεται πλέον σε αποδρομή και τον κόσμο να αναζητά εκδρομές στη φύση, το Green Oliver είναι πάλι εδώ, γεμάτο όρεξη και σχέδια να ταξιδέψει τους πελάτες του στα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της φύσης σε ολόκληρη τη χώρα. «Εκπαιδευόμαστε διαρκώς, γινόμαστε καλύτεροι, επενδύουμε σε καινούριο εξοπλισμό και ετοιμάζουμε νέες εκπλήξεις για τους πελάτες μας. Αυτό βοηθά στο να κρατάμε αμείωτο το ενδιαφέρον τους, αλλά και το δικό μας. Η ζωή άλλωστε είναι ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες» λέει ο Χρυσόστομος Ζερβόπουλος.