Skip to main content

H DataScouting στο διεθνές συνέδριο στης IFRRO στην Αθήνα

Στο συνέδριο, που παρακολούθησαν πάνω από 300 σύνεδροι, παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στην τεχνολογία και η επίδραση τους στη δημοσιογραφία και τα ΜΜE.

Η DataScouting συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οργανισμών Δικαιωμάτων Αναπαραγωγής IFFRO(International Federation of Reproductions Rights Organizations) στην Αθήνα από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στην τεχνολογία και η επίδραση τους στη δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ σε συνάρτηση με τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών και τη συλλογική τους διαχείριση. Πάνω από 300 σύνεδροι από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και η κα Καρακεβά Σοφία, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Μάρκετινγ στην DataScouting και Αντιπρόεδρος της FIBEP, που μίλησε σχετικά με την παρακολούθηση της ρητορικής μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο πλαίσιο της ομιλίας της, η κα Καρακεβά παρουσίασε και το έργο DACHS (A Data-Driven Approach to Countering Hate Speech), που έχει αναλάβει η DataScouting από κοινού με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας (European Journalism Centre) με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στo πλαίσιο του προγράμματος «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια 2014-2020».
 
Το DACHS εξετάζει για πρώτη φορά τη ρητορική μίσους προς δημοσιογράφους και ειδησεογραφικά κανάλια και στοχεύει στη δημιουργία ενός μηχανισμού ανίχνευσης ρητορικής μίσους σε social media δίνοντας τη δυνατότητα σε δημοσιογράφους να αναπτύξουν στρατηγικές καταπολέμησης αυτού του φαινομένου.

Η κα Καρακεβά είχε και δεύτερη ομιλία, στις 25 Οκτωβρίου, όπου παρουσίασε τις τεχνολογικές εξελίξεις στην παροχή υπηρεσιών αποδελτίωσης από Online μέσα ενημέρωσης.

Τη διοργάνωση και διαχείριση του συνεδρίου είχε ο ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου).

H DataScouting είναι εταιρεία λογισμικού που επικεντρώνεται στην δημιουργία έξυπνων λύσεων ανάλυσης δεδομένων και εξαγωγής γνώσης τόσο από παραδοσιακά όσο και από νέα μέσα ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες μηχανικής μάθησης.