Πέμπτη 28 Μαΐου 2020
x

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΥΠΕΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Το υπουργείο επισημαίνει την πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι μια ενιαία επένδυση.

Βασική προϋπόθεση για την έναρξη και λειτουργία των επιμέρους τμημάτων της επένδυσης είναι η προσκόμιση, εκ μέρους της «Ελληνικός Χρυσός», των απαραίτητων εγγυήσεων, σχολιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά το αίτημα της Εταιρείας για αποζημίωσης 750 εκατ. ευρώ για τις ζημιές που έχει υποστεί από καθυστερήσεις (δείτε εδώ).

Το υπουργείο επισημαίνει την πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ» σχετικά με την κατάθεση αιτήματος αποζημίωσης ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αδειοδότησης του Μεταλλείου των Σκουριών, επισημαίνουμε την πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση.

Ως εκ τούτου, βασική προϋπόθεση για την έναρξη και λειτουργία των επιμέρους τμημάτων αυτής, είναι η προσκόμιση, εκ μέρους της Εταιρείας, των απαραίτητων εγγυήσεων για την υλοποίηση της υποχρέωσης παραγωγής καθαρών μετάλλων. 

Στο πλαίσιο της θέσης αυτής, εξετάζεται από τη Διοίκηση και το κατατεθέν αίτημα της εταιρείας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ