Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

Η ΔΑΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ

Τη συμφωνία υπέγραψαν υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο υπ. Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Δανίας.

Συμφωνία ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ ως προσφορά από τη Δανία στην Ελλάδα, με σκοπό τη στήριξη των ασυνόδευτων ανηλίκων, υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Δανίας, Rasmus Prehn, παρουσία του επιτετραμμένου της Δανίας στην Ελλάδα, Ulrich Sørensen, και του πρέσβη, Νικόλαου Κοτροκόη.

Η χορηγία θα διατεθεί μεταξύ 1.6.2020 και 30.11.2021.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας, «η απόφαση συνεισφοράς έρχεται έπειτα από την πίεση που ασκήθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας στις 29 Φεβρουαρίου ότι τα σύνορα της Τουρκίας προς την Ευρώπη είναι ανοιχτά και την αναγνώριση της δύσκολης ανθρωπιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι πρόσφυγες και μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων των περίπου 5.500 ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Το προσφερόμενο ποσό θα διατεθεί για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, κάθε μία δυναμικότητας 20-40 παιδιών. Σύμφωνα με το σχέδιο, που θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, θα δημιουργηθούν δομές για έως και 4.000 ασυνόδευτα  παιδιά.

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται, επίσης, προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και ένταξης στην ελληνική κοινωνία, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ