Skip to main content

Η ΕΦΕΕΘ ζητεί παράταση για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος

Ο Ιούλιος είναι ο δυσκολότερος και πιο επιβαρυμένος μήνας του έτους για τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία, τονίζει η Ένωση.

Αίτημα παράτασης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων κατέθεσε η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης (ΕΦΕΕΘ) προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλος.

Η Ένωση ζητεί να δοθεί παράταση στις υποβολές έως και τις 16 Σεπτεμβρίου, επειδή, όπως εξηγεί, «ο μήνας Ιούλιος είναι ο δυσκολότερος και πιο επιβαρυμένος μήνας του έτους για τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία, λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών (ΦΠΑ Β’ τριμήνου για απλογραφικά βιβλία, ΦΠΑ Ιουνίου για διπλογραφικά βιβλία, τρέχουσες φορολογικές - ασφαλιστικές υποχρεώσεις και φορολογικές δηλώσεις)».

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΦΕΕΘ:
 
«Στις 29/7/2019 λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Φυσικών και Νομικών  Προσώπων.  

Επειδή ο μήνας Ιούλιος είναι ο δυσκολότερος και πιο επιβαρυμένος μήνας του έτους για τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία, λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών (ΦΠΑ Β’ τριμήνου για απλογραφικά βιβλία, ΦΠΑ Ιουνίου για διπλογραφικά βιβλία, τρέχουσες φορολογικές - ασφαλιστικές υποχρεώσεις και φορολογικές δηλώσεις).

Επειδή είναι αντικειμενικά αδύνατο να διεκπεραιωθεί όλος αυτός ο όγκος των φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι 29/7/2019,

Παρακαλούμε να δώσετε παράταση στην υποβολή των δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων, μέχρι και 16/9/2019  και η καταβολή του φόρου των Φυσικών Προσώπων να γίνει σε δύο (2) δόσεις (Σεπτέμβριο και Νοέμβριο), ενώ των Νομικών Προσώπων σε τέσσερις (4) δόσεις (Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο)».