Skip to main content

Οι εκδηλώσεις της Εθνικής Τράπεζας στο περίπτερο των startups στη ΔΕΘ

Η φετινή παρουσία της Εθνικής κινείται στους ρυθμούς και το πνεύμα της καινοτομίας που χαρακτηρίζουν την 83η ΔΕΘ. Όλες οι εκδηλώσεις της Τράπεζας.

Δυναμική παρουσία στην 83η ΔΕΘ θα έχει με μία σειρά από δράσεις με έμφαση στην καινοτόμα νεανική επιχειρηματικότητα η Εθνική Τράπεζα. Η Εθνική Τράπεζα κάθε χρόνο συμμετέχει στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ και λειτουργεί αδιάλειπτα το δικό της περίπτερο, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι η επίσημη Τράπεζά της.

Η φετινή παρουσία της Εθνικής κινείται στους ρυθμούς και το πνεύμα της καινοτομίας που χαρακτηρίζουν την 83η ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ. Η αμερικανική συμμετοχή στο περίπτερο 13 θα δώσει έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και την καινοτομία (με τη συμμετοχή εταιρειών που βρίσκονται στην αιχμή της νέας τεχνολογίας παγκοσμίως). Παράλληλα, για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στη ΔΕΘ ένα θεματικό πάρκο καινοτομίας, η «Ψηφιακή Ελλάδα», στο περίπτερο 12 με τη συμμετοχή περισσότερων από 120 νεοφυών επιχειρήσεων.

Στο περίπτερο αυτό θα λάβουν χώρα και οι εκδηλώσεις της Εθνικής Τράπεζας, η οποία τα τελευταία χρόνια στηρίζει συστηματικά τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, τόσο μέσα από τον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, όσο και μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων «NBG Business Seeds».

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Εθνικής Τράπεζας έχει ως εξής:

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο 12

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου από τις 4μμ έως τις 6 μμ θα πραγματοποιηθεί το workshop "How to monetize your product" με τον Σπύρο Αρσένη, συντονιστή του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

Την ίδια ημέρα από τις 6 μμ έως τις 8 μμ θα πραγματοποιηθεί πάνελ με θέμα «To οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης: Αποτελέσματα, συνέργειες και επόμενα βήματα». Στο πάνελ θα συμμετέχουν οι:

-Σοφία Τσακίρη, Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας, ΑΠΘ.
-Simon Bensasson, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής ΟΚ!Thess.
-Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.
-Γιώργος Θρασκιάς, CEO εταιρείας ItBooms.
-Θεοδόσης Σαπουνίδης, επικεφαλής ομάδας Robotiles.
-Αλέξανδρος Τσουκνίδας, CEO εταιρείας PLIN-
Συντονιστής Κώστας Τσαούσης, Δημοσιογράφος.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο 12

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου από τις 5 μμ έως τις 5.20 μμ θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος NBG Βusiness Seeds και του 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην κεντρική σκηνή του περιπτέρου 12 από τον Γιάννη Χατζηιωαννίδη, Business Banking, Διεύθυνση Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Δανείων Λιανικής.

Θα ακολουθήσει στις 6 μμ το πάνελ με θέμα «Αlternative tools for funding Start-Ups / Εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων» με ομιλητή τον Γιάννη Χατζηιωαννίδη.

Ο τελικός διαγωνισμός των startups στο Αμερικανικό Περίπτερο

Την ίδια ημέρα, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου από τις 8 μμ έως τις 10 μμ θα πραγματοποιηθεί και ο τελικός του διαγωνισμού των startups σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, στο Αμερικανικό περίπτερο 13. Κριτής θα είναι ο Σπύρος Αρσένης, συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο 12

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 4 μμ-5 μμ διοργανώνεται το πάνελ «Venture capital for Start-ups & early stage / Επιχειρηματικά Κεφάλαια για νεοφυείς και νέες επιχειρήσεις» με κριτή Σπύρος Αρσένης, συντονιστή του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας. Χορηγία και απονομή βραβείου στον πρώτο νικητή.

Τέλος, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και το πάνελ στις 6 μμ-7μμ με θέμα «Fintech: Ευκαιρίες, κίνδυνοι αλλά και το μέλλον» με τον Κωνσταντίνο Καλογεράκη της Διεύθυνσης Ψηφιακών Καναλιών της Εθνικής Τράπεζας.