Skip to main content

Οι εκλογές στις ΝΟΔΕ και το 71% του Τ. Εμμανουηλίδη

Ξεκαθαρίζει πλέον το τοπίο για τους προέδρους των τεσσάρων Νομαρχιακών Οργανώσεων της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Ποσοστά... Τσάβες για τον T. Εμμανουηλίδη

Γι' ακόμη μια φορά καλούνται να ψηφίσουν τη μεθεπόμενη Κυριακή 17 Απριλίου 2016 οι Νεοδημοκράτες(αυτή τη φορά όχι όλοι), προκειμένου να εκλέξουν τους πρόεδρους των Νομαρχιακών Οργανώσεών τους (ΝΟΔΕ).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προηγούμενης Τετάρτης με την ανάδειξη των υπευθύνων θεματικών τομέων δράσης όλοι προετοιμάζονται για την επόμενη μάχη, που αφορά στους προέδρους των τεσσάρων ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης.

Βάσει των αποτελεσμάτων στις εκλογές για τις τοπικές οργανώσεις και για την ΟΝΝΕΔ, λίγο ως πολύ για τις εκλογές στις ΝΟΔΕ δεν υπάρχει αγωνία. Αν δε συμβούν εκπληκτικές ανατροπές, οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από το μπλοκ του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα(στο οποίο ανήκουν και οι κ.κ. Παπαμιμίκος και Σαμαντζίδης), στα δίδυμα που προέκυψαν ανά ΝΟΔΕ, θα είναι οι τελικοί νικητές.

Έτσι οι νέοι πρόεδροι αναμένεται να είναι ο Τάσος Εμμανουηλίδης στη ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα, η Πηνελόπη Ράλλη στη ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα, ο Ηλίας Ζάχαρης στη ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα και ο Θωμάς Βράνος στη ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης.

Πριν... κελαηδήσει η κάλπη πάντως τίποτα δεν είναι βέβαιο. Είναι χαρακτηριστική όμως η περίπτωση της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα, όπου ο Τάσος Εμμανουηλίδης μαθαίνουμε ότι έχει συγκεντρώσει 58 υπογραφές υποστήριξής του από το εκλεκτορικό σώμα της μεθεπόμενης Κυριακής, που είναι 83 άτομα. Δηλαδή περίπου το 71% των εκλεκτόρων... Οι εκλέκτορες είναι τα 40 μέλη των τεσσάρων ΔΗΜΤΟ του Κεντρικού Τομέα, οι δέκα θεματικοί εκπρόσωποι (οχτώ στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή δύο είναι και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής), τα 20 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και 13 εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ.

Ο κ. Εμμανουηλίδης, δικηγόρος, είναι στη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα από το 2010 και αναμένεται να ανανεώσει τη θητεία του για τρίτη φορά. Απέναντί του είναι η επιλογή του δίδυμου Βίκυς Ευταξά – Βασίλη Ξενιτόπουλου, ο πολιτικός μηχανικός, Κώστας Χατζής, ο οποίος θα δώσει τη μάχη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Εμμανουηλίδης ήταν ο μοναδικός πρόεδρος ΝΟΔΕ στη Θεσσαλονίκη που στη μάχη για την προεδρία του κόμματος στήριξε ανοιχτά μαζί με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης, Μηνά Σαμαντζίδη, τον Απόστολο Τζιτζικώστα και στο δεύτερο γύρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.