Skip to main content

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ καταγγέλλουν έξι κομματικές προσλήψεις

Λόγο για κομματικές προσλήψεις κάνει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Παραρτήματος του ΙΓΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Κομματικές προσλήψεις έξι ατόμων στην Ελληνική Αρχή Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών, η οποία αντικατέστησε το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών, κατήγγειλε στον Αlpha 96,5 ο Μιλτιάδης Νυμφόπουλος, πρόεδρος των Εργαζομένων του Παραρτήματος του ΙΓΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νυμφόπουλος τόνισε: «το συνδικάτο έχει δηλώσει ότι δεν τους χρειαζόμαστε. Οι τέσσερις θέσεις είναι νομικών συμβούλων τη στιγμή που χρειαζόμαστε μόνο έναν και οι δύο θέσεις είναι αναπληρωτές γενικοί διευθυντές τη στιγμή που χρειαζόμαστε μόνο έναν».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, κατόπιν της κατάργησης του ΙΓΜΕ και της ίδρυσης της ΕΑΓΜΕ με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, οι εργαζόμενοι εκφράζουν τους φόβους τους για συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του και μετάθεση των ερευνών από το δημόσιο προς τους ιδιώτες. "Το ΙΓΜΕ έχει σήμερα έξι παραρτήματα. Δεν υπάρχει καμία αρχή που να έχει τόσο μεγάλη παρουσία περιφερειακά. Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για να δημιουργηθεί μία αρχή το πολύ 15 ατόμων η οποία θα εγκρίνει επενδύσεις ιδιωτών, στα έργα που απασχολείται σήμερα το ΙΓΜΕ και κάνει έρευνα. Θα την κάνουν την έρευνα οι ιδιώτες. Θα κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες και εμείς δεν θα χρειαζόμαστε και φυσικά δεν θα κάνουμε αυτό για το οποίο είμαστε ταγμένοι», προειδοποίησε ο κ. Νυμφόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιον, η ψήφιση του νομοσχεδίου που αντικατέστησε το ΙΓΜΕ με την ΕΑΓΜΕ, «είναι εγκληματική ενέργεια εναντίον του ΙΓΜΕ. Θεωρούμε το νομοσχέδιο αντιαναπτυξιακό, αντιεπιστημονικό, αντιδημοκρατικό και αντεργατικό».

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να συρρικνωθεί το νέο ΙΓΜΕ, κατά τον κ. Νυμφόπουλο, ο οποίος προσέθεσε ότι «η Θεσσαλονίκη από 120 άτομα που είχε, έχει μόλις 10. Δεν επαρκούν και χρειαζόμαστε πρόσθετο προσωπικό για να εκτελέσουμε τα έργα που ήδη μας έχουν ανατεθεί».