Skip to main content

Αποδράσεις σε φάρμες, ξυλόσπιτα και σαλέ της Βόρειας Ελλάδας - Πόσο κοστίζουν

Ολιγοήμερες αποδράσεις για μοναδική εμπειρία σε εναλλακτικούς προορισμούς μέσα στη φύση σε φάρμες, ξυλόσπιτα αλλά και σαλέ

Η αναζήτηση καταλυμάτων μέσω πλατφορμών για ολιγοήμερες διακοπές συχνά κρύβει εκπλήξεις καθώς πέρα από τις παραδοσιακές κατοικίες ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει και πιο ιδιαίτερα ακίνητα φιλοξενίας σε περιοχές κοντά στη Θεσσαλονίκη που θα του προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κατοικιών σε φάρμες, ξυλόσπιτων, αλλά και σαλέ, που τώρα που ο καιρός χειμωνιάζει, μοιάζουν ως τέλεια επιλογή για αποδράσεις το Σαββατοκύριακο.

Που βρίσκονται όμως αυτά τα καταλύματα, τι προσφέρουν και ποιο είναι το κόστος διαμονής;

Η Voria.gr έκανε μια αναζήτηση και σας παρουσιάζει μερικές ενδεικτικές περιπτώσεις ακινήτων που θα σας προσφέρουν εναλλακτική διαμονή με όλες τις ανέσεις.

Οι τιμές τους ανά διανυκτέρευση κυμαίνονται από 67 έως 175 ευρώ (οι τιμές είναι για τον Οκτώβριο) και οι εν λόγω κατοικίες εντοπίζονται στο Λευκοχώρι, στη λίμνη Κερκίνη, στην Πιερία, στην Καβάλα και στον παλιό Άγιο Αθανάσιο. Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες θέτουν ως ελάχιστη διαμονή τις τρεις διανυκτερεύσεις.

Μια μοναδική εμπειρία αγροτουρισμού μπορούν να ζήσουν όσοι αγαπούν τη φύση. Στο Λευκοχώρι, 39 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, ένα παλιό βαγόνι μετατράπηκε σε εξοχική κατοικία που μοιάζει βγαλμένη από ταινία γουέστερν με τα άλογα να τρέχουν και να κάνουν τον περίπατο τους, δημιουργώντας εικόνες μοναδικές (κεντρική φωτογραφία). Ο ευρύτερος χώρος είναι διαμορφωμένος ώστε να θυμίζει πόλη από ταινία γουέστερν. Το κατάλυμα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δυο άτομα ενώ η τιμή ανά διανυκτέρευση  είναι στα 70 ευρώ.




Στη λίμνη Κερκίνη βρίσκεται ξενώνας που διαθέτει φάρμα με άλογα για περιηγήσεις στη λίμνη. Το πλούσιο φυσικό τοπίο μοιάζει με τον τέλειο προορισμό για χαλάρωση αλλά και δράση…καβάλα στα άλογα.


Το κατάλυμα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι πέντε επισκέπτες ενώ η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 83 ευρώ.



Στο Λιτόχωρο, μέσα σε ένα κτήμα όπου λειτουργεί ιππικός όμιλος δυο ξύλινα σπιτάκια περιμένουν όσους θέλουν να ζήσουν για λίγες ημέρες μακριά από τη φασαρία της πόλης. Η διαμονή μπορεί να συνδυαστεί με ιππικές περιηγήσεις στους πρόποδες του Ολύμπου. Το κατάλυμα διαθέτει ενιαίο χώρο και σοφίτα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τρία άτομα. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 141 ευρώ.



Στις Ελευθερές, στην Καβάλα, ένα ξυλόσπιτο, που είναι διαμορφωμένο σαν να βγήκε από παραμύθι, μπορεί να γίνει ο απόλυτα χαλαρωτικός προορισμός. Διαθέτει μεγάλη αυλή με μοναδική θέα. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι έξι άτομα ενώ η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 118 ευρώ.  



Στην Λεπτοκαρυά, σε ένα πετρόκτιστο σπίτι, που φτιάχτηκε με μεράκι, μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 4 επισκέπτες. Το σπίτι διαθέτει αυλή…ζωσμένη από δέντρα. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 67 ευρώ.


Σε ένα πετρόκτιστο σαλέ στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν στιγμές χαλάρωσης και να περιηγηθούν στο πανέμορφο χωριό. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δυο άτομα ενώ η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 106 ευρώ.

 

Στον παραδοσιακό οικισμό στο χωριό παλιός Άγιος Αθανάσιος, στην καρδιά ενός καταπράσινου τοπίου, βρίσκεται έτερη πετρόχτιστη κατοικία που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα. Διαθέτει μεταξύ άλλων ενεργειακό τζάκι, μπανιέρα με υδρομασάζ, αλλά και μπάρμπεκιου. Μπορεί να υποδεχτεί μέχρι τέσσερα άτομα ενώ η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 175 ευρώ.