Skip to main content

Η γιορτή του κρασιού στα ΒορΟινά των Χριστουγέννων

Συμμετέχουν οι οινοποιοί μέλη της Ένωσης Οίνου Βορείου Ελλάδος με ξεχωριστές ετικέτες, εκλεκτών, παλαιωμένων ή και σπάνιων κρασιών.

Η Ένωση «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και τα οινοποιεία – μέλη της, διοργανώνουν και φέτος τα ξεχωριστά, γιορτινά «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του «7ουThessalonikiFoodFestival», τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου,6 – 10 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ElectraPalaceThessaloniki».

 Η πλέον δημοφιλής οινική εκδήλωση στην Ελλάδα, «Τα ΒορΟινά», στολίζεται με τα χρώματα των Χριστουγέννων και προσκαλεί τους οινόφιλους σε μία ιδιαίτερη γευσιγνωσία, αποκλειστικά με εκλεκτά και σπάνια κρασιά, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα οινοποιεία-μέλη της.

 Σε κάθε τραπέζι οινοπαραγωγού, θα υπάρχουν ετικέτες ξεχωριστές, κάποιες που πλέον δεν κυκλοφορούν ή άλλες που πρωτοεμφανίζονται, πειραματικές ή παλαιωμένες, σε μεγάλα μεγέθη φιαλών, για κάθετες γευσιγνωσίες, ακόμη και ετικέτες που ίσως δεν θα έχουν ξανά την ευκαιρία να δοκιμάσουν, οι φίλοι του κρασιού.

 Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης (είσοδος με 10 ευρώ) θα διατεθούν για τις ανάγκες βρεφών του δημοτικού βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός».