Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΕ ΛΕΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΡΟΖΕ ΤΟΝΟΥΣ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ «ΒΟΡΟΙΝΑ»

Τα «Αγαπημένα ΒορΟΙνά» θα φιλοξενηθούν και πάλι στην προβλήτα 1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης -Με κράτηση και προπληρωμή η συμμετοχή.

Σε λευκούς και ροζέ τόνους και με μόνο 200 καλεσμένους, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους για γευστική δοκιμή πάνω από 100 διαφορετικά κρασιά, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, η οινική εκδήλωση «ΒορΟΙνά», που φέτος αποκτά διαφορετικό χαρακτήρα λόγω της πανδημίας Covid-19, αλλά και ελαφρώς παραλλαγμένο όνομα.

Τα «Αγαπημένα ΒορΟΙνά», όπως βαφτίστηκε φέτος η εκδήλωση, θα φιλοξενηθούν και πάλι στην προβλήτα 1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με λίγους -σε σχέση με τους χιλιάδες άλλων ετών- καλεσμένους και κανόνα ένδυσης (dress code), αφού οι συμμετέχοντες καλούνται να φορέσουν κάτι -ρούχο ή αξεσουάρ- εμφανώς λευκό ή ροζέ, όπως και τα κρασιά που θα σερβίρονται (φέτος δεν θα υπάρχουν ερυθρά).

Στα τραπέζια γευσιγνωσίας, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει οίνους των μελών της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», από τις κορυφαίες οινοποιίες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, «για ακόμη περισσότερη "ΒορΟινή" απόλαυση, στην εκδήλωση θα υπάρχει δυνατότητα γευσιγνωσίας ξεχωριστά, αφρωδών και γλυκών οίνων, ρετσίνας και αμπελοοινικών αποσταγμάτων».

Η συμμετοχή στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 19.00 ώς τις 23.00 (με δυνατότητα επιλογής στις 19:00 - 21:00 ή στις 21:00 - 23:00), θα είναι με κράτηση και προπληρωμή, ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν ως δώρο το συλλεκτικό ποτήρι των ΒορΟινών, στο οποίο θα γίνεται το σερβίρισμα του κρασιού από σερβιτόρους στα τραπέζια γευσιγνωσίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ