Skip to main content

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στη συνάντηση Ζέρβα - Ζαριφόπουλο

Η ψηφιακή στρατηγική και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Ζέρβα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρ. Ζαριφόπουλο

Συνάντηση με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα ψηφιακής στρατηγικής και προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, Γρηγόρη Ζαριφόπουλο είχε σήμερα στο δημαρχείο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης κοινών δράσεων, ενώ έγινε αναλυτική συζήτηση για θέματα που αφορούν την ψηφιακή στρατηγική και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με τον υφυπουργό να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο δήμος στην κατεύθυνση του μετασχηματισμού της Θεσσαλονίκης σε μια έξυπνη πόλη μέσα και από τη λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού στον χώρο των παλαιών δημοτικών σφαγείων.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής μίλησε μεταξύ άλλων για τη διευρυμένη ψηφιακή πλατφόρμα που δημιούργησε ο δήμος Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρηματιών, ενέργεια που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημική κρίση.