Skip to main content

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε ιδρύματα και νοσοκομεία

Με μια συναυλία στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ολοκληρώνει το πρόγραμμα συναυλιών σε ιδρύματα και νοσοκομεία.

Με μια ιδιαίτερη συναυλία στο χώρο του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης, που στεγάζεται στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ολοκληρώνει τις επόμενες μέρες το πρόγραμμα συναυλιών σε ιδρύματα και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που υλοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η Κ.Ο.Θ. θα παρουσιάσει έργα κορυφαίων συνθετών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αθανάσιου Σουργκούνη, προσφέροντας το αγαθό της μουσικής και την εμπειρία της ζωντανής συναυλίας στους κρατούμενους του σωφρονιστικού καταστήματος.

Η συναυλία περιλαμβάνει την Εισαγωγή από την όπερα Απαγωγή από το Σεράι και τη Συμφωνία αρ. 40 σε σολ ελάσσονα, μέρος Α΄(Molto Allegro) του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, τον Ουγγρικό χορό αρ. 5 του Γιοχάνες Μπραμς, τη Δωδεκανησιακή Σουίτα αρ. 1 μέρος Ε’ (Andantino quasi parlando) και μέρος ΣΤ’ (Andante lento-Allegro vivo ma non troppo) του Γιάννη Κωνσταντινίδη, το Intermezzo και το Les Toreadors από τη Σουίτα αρ. 1 της όπερας Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ και το έργο Πιτσικάτο Πόλκα των Γιόχαν και Τζόζεφ Στράους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος συναυλιών κοινωνικού χαρακτήρα η Κ.Ο.Θ. πραγματοποίησε από τις 20 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2015 συναυλίες στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Άγιος Παντελεήμων» στο Δερβένι Θεσσαλονίκης, στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι, στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Σίνδο και στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η μετακίνηση της Κ.Ο.Θ. γίνεται με την ευγενική χορηγία της Mouzenidis Travel.