Skip to main content

Μπουτάρης κατά Ζέρβα για την ορκωμοσία: Κυριαρχούσαν οι παππάδες

Στεναχωρημένος για την ορκωμοσία Ζέρβα παρουσία πλήθους ιερέων δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης. «Εύχομαι η νέα διοίκηση να σεβαστεί το έργο που έχει γίνει»

Κριτική στον νέο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα άσκησε ο Γιάννης Μπουτάρης, στην τελευταία του συνέντευξη, πριν αποχωρήσει από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Σχολιάζοντας αρχικά την ορκωμοσία του κ. Ζέρβα και την παρουσία των ιερέων δήλωσε στεναχωρημένος. «Όταν έχεις μια ορκωμοσία τις προηγούμενες δύο φορές, με τον δήμαρχο που έκανε πολιτικό όρκο και προχθές δώδεκα παππάδες, από αρχιμανδρίτες μέχρι μητροπολίτες, εμένα με ενόχλησε. Κυριαρχούσε το παπαδαριό μέσα στην αίθουσα και το λέω με όλο τον σεβασμό προς τους παππάδες», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα τόνισε ότι θα δούμε τι θα κάνει. «Δεν μας έχει δείξει πιο είναι το κεντρικό στοιχεία της πολιτικής που θα ασκήσει. Το «δουλειά, δουλειά, δουλειά» και κότσο βασιλιά δεν μου λέει εμένα τίποτα. Χωρίς δουλειά δεν γίνεται τίποτα, μην μας λες εξυπνάδες», σχολίασε.

«Δεν ξέρω αν αλλάξαμε την πόλη, κάναμε όμως ένα βήμα για να ανοίξει η πόλη. Εύχομαι η νέα διοίκηση να σεβαστεί το έργο που έχει γίνει. Αυτά που δεν συμμερίζεται ας το αφήσει στην άκρη αλλά γι΄ αυτό θα κρίνει ο πολίτης», σημείωσε. Εκτίμησε ότι δεν θα επιστρέψουμε στην κλειστοφοβία, αν και ακούγονται τέτοιες φοβίες. «Κάθε δήμαρχος όταν θα κάτσει πίσω από τον πάγκο, αρχίζει και αντιλαμβάνεται πού έμπλεξε και πιο είναι το συμφέρον του. Εκεί ελπίζω να καταλάβει ο επόμενος δήμαρχος πιο είναι το συμφέρον του για να διοικήσει την πόλη».

Αναφερόμενος στο θέμα του προέκυψε το προηγούμενο διάστημα με τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και την αντίδραση του κ. Ζέρβα, υπενθύμισε όλες τις ενέργειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Για τα σχόλια που ακούστηκαν για την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, ξεκαθάρισε ότι μέχρι και αύριο μπορεί να υπογράφει ότι συμβάσεις νομίζει. «Έως αύριο υπογράφω εγώ, από Δευτέρα ας υπογράφει ότι νομίζει ο ίδιος ο κ. Ζέρβας. Το μόνο που του αφήνουμε εκκρεμότητα είναι η πλατεία Ελευθερίας να το τρέξει γιατί ο εργολάβος το καθυστερεί», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Για τα όσα έγιναν στον τομέα του Τουρισμού, τόνισε ότι «η Θεσσαλονίκη κατάφερε να μπει στον χάρτη διεθνώς». «Εάν όμως δεν κάνει και άλλα βήματα θα φύγει από τον χάρτη», είπε με νόημα.

Τέλος, ο κ. Μπουτάρης αν και ευχαρίστησε όλους τους αντιδημάρχους, απέφυγε να κάνει το ίδιο και για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, που όπως είπε ήταν και αυτός αντιδήμαρχός του. «Ήταν και αυτός αντιδήμαρχος, με αυτόν μάλωσα, δεν θα τον ευχαριστήσω», είπε αστειευόμενος.