Skip to main content

Μπουτάρης: Εφιάλτης αυτό που έγινε με την πλατεία Ελευθερίας

Τι ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης για την πλατεία Ελευθερίας

Παρέμβαση για το θέμα της πλατείας Ελευθερίας πραγματοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους» και πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας πως αυτό που έχει γίνει είναι ένας εφιάλτης.

Ο κ. Μπουτάρης εξιστόρησε τι έγινε με τη μετατροπή της πλατείας Ελευθερίας επί διοίκησής του με τον εργολάβο, ο οποίος καθυστέρησε το έργο. «Η σχέση με τον εργολάβο αυτό χάλασε τότε, το 2019», ανέφερε ο πρώην δήμαρχος, σημειώνοντας πως «κανονικά θα έπρεπε να αναλάβει την υλοποίηση του έργου η δεύτερη εταιρεία, καθώς η πρώτη κηρύχθηκε έκπτωτη. «Θα είχε τελειώσει η πλατεία Ελευθερίας», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο εάν είναι εφικτό να γίνει ένα υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας εξήγησε πως υπήρχαν στοιχεία που έλεγαν πως η πληρότητα του πάρκινγκ που λειτουργούσε τότε ήταν στο 80%. «Η θέση της ομάδας μας τότε ήταν να μη γίνει υπόγειο πάρκινγκ γιατί το έργο θα ήταν πιο ακριβό, ενώ θα βρισκόταν κατά τις εργασίες και νερό», τόνισε.

«Ό,τι έγινε με την πλατεία Ελευθερίας έγινε και με την Αγίας Σοφίας», σημείωσε ο πρώην δήμαρχος, αναφέροντας πως έγινε μελέτη για τον πεζόδρομο και η εφαρμογή της δεν έγινε όταν έφυγε από τη δημαρχία και ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», σχολίασε στη συνέχεια ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος νωρίτερα είχε αναφερθεί στην πλατεία Ελευθερίας.