Skip to main content

Η πρόταση Βούγια για την πεζοδρόμηση της Νίκης και οι νέοι υποψηφιοι

Το σύνολο των προγραμματικών θέσεων της παράταξης θα παρουσιαστεί σε περίπου ένα μήνα σε κεντρική εκδήλωση-Επι μέρους εκδηλώσεις στις δημ. κοινότητες.

Το πρώτο μέρος του προγράμματός της καθώς και άλλη μια ομάδα 19 υποψηφίων παρουσίασε στη σημερινή εκδήλωση η οποία έγινε στην αίθουσα “Μανόλης Αναγνωστάκης” του δημαρχείου, η δημοτική κίνηση “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη”.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Βούγια, το σύνολο των προγραμματικών θέσεων της παράταξης θα παρουσιαστεί σε περίπου ένα μήνα σε κεντρική εκδήλωση, ενώ οι επί μέρους θεματικές προτάσεις θα παρουσιαστούν στις δημοτικές κοινότητες, μαζί και με λύσεις για τα τοπικά τους προβλήματα. Όπως εξήγησε ο κ. Βούγιας στην Α’ δημοτική κοινότητα θα παρουσιαστούν οι προτάσεις σχετικά με τις αναπλάσεις, τις συγκοινωνίες και την επιχειρηματικότητα.

Στην Β’ δημοτική κοινότητα το κοινωνικό πρόγραμμα της παράταξης και οι προτάσεις για θέματα ασφάλειας των πολιτών. Στην Γ’ δημοτική κοινότητα τα θέματα του πολιτισμού. Στην Δ’ δημοτική κοινότητα τα θέματα της καθαριότητας, του περιβάλλοντος και του πράσινου. Στην Ε’ δημοτική κοινότητα οι προτάσεις για τα θέματα της παιδείας, της σχολικής στέγης και του αθλητισμού. Συντονιστής του προγράμματος ορίστηκε ο Ανδρέας Κουράκης ενώ άλλα στελέχη έχουν την ευθύνη για τους επιμέρους προγραμματικούς τομείς.

Ο κ. Βούγιας εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος όσδον αφορά την εκλογική προοπτική της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης» υπογραμμίζοντας ότι «είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι ανησυχούν επειδή βλέπουν ότι ειμαστε πολύ κοντά στο να πάμε στον δεύτερο γύρο και ξέρουν καλά ότι εάν πάμε εμείς στον δεύτερο γύρο έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε τις εκλογές. 

Ανάπλαση παλιάς παραλίας

Στη σημερινή εκδήλωση παρουσιάστηκε αναλυτικά από τον κ. Βούγια, η πρόταση για την ανάπλαση της Λεωφόρου Νίκης, ώστε να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι και να αποκατασταθεί η διαταραγμένη σχέση της πόλης με τη θάλασσα. Η πρόταση περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση της παλιάς παραλίας, τη δημιουργία ποδηλατόδρομου και την διευκόλυνση της ομαλής εκτροπής του κυκλοφοριακού φόρτου της Νίκης προς την οδό Μητροπόλεως. Για να επιτευχθεί αυτό, μεταφέρονται οι λεωφορειακές γραμμές της Μητροπόλεως στην Τσιμισκή, σε αποκλειστική λωρίδα αντίθετης κίνησης (contra flow) προς την υπόλοιπη κυκλοφορία.

H λωρίδα αυτή προτείνεται να συνεχιστεί και στην οδό Βασ. Όλγας, ώστε η αποβίβαση των επιβατών των λεωφορείων κατά την επιστροφή τους, να γίνεται κεντροβαρικά, πλησιέστερα στις κατοικίες.

Επί πλέον, σύμφωνα με τον κ. Βούγια, με το μέτρο αυτό αντιμετωπίζεται και το άλυτο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στην αριστερή πλευρά των δύο αυτών βασικών οδικών αρτηριών, που σήμερα αστυνομεύεται δύσκολα περιορίζοντας αισθητά την κυκλοφοριακή τους ικανότητα.

Στη συνέχεια, ο συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης παρουσίασε δέκα “έξυπνες”, δηλαδή απλές, φθηνές και αποτελεσματικές προτάσεις βιώσιμης κινητικότητας, που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα και αναβαθμίζουν την ηπιότητα της κυκλοφορίας, την αισθητική και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Οι νέοι υποψήφιοι

Παρουσιάστηκαν, τέλος, είκοσι ακόμα υποψήφιοι οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο της “ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης”, οι περισσότεροι από τους οποίους αυτή τη φορά είναι εν ενεργεία δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, κυρίως της «Πρωτοβουλίας», αλλά και άλλων παρατάξεων. Τρεις από αυτούς και συγκεκριμένα οι Φίλιππος Μπαντής στην Β’ κοινότητα, Λένα Ψυμμένου – Τσουκαλά στην Γ’ και Αργυρώ Κουράκη στην Ε’,  υποστηρίζονται από την δημοτική κίνηση στην προσπάθειά τους να διαμορφώσουν κοινά, διαπαραταξιακά ψηφοδέλτια στις εν λόγω κοινότητες.

 

Όλοι οι υποψήφιοι της παράταξης είναι οι εξής:

Νυφούδης Νίκος

Αβαρλής Γιώργος

Αϊβάζογλου Μόνικα

Ασλανίδου Σοφία

Διαμαντάκης Βασίλης

Καζαντζή Δανάη

Κουράκης Ανδρέας

Κωτίδης Χάρης

Λεμπετλής Πάρης

Ξανθοπούλου Σοφία

Πολυζωίδης Θάνος

Ρέζντα Ανίλα

Τελίδης Ανέστης

Τσούλιας Στέλιος

Χασιώτη Αγγελική

Χέιρ Ρικάρντο

Χιονίδης Νικόλαος

Ψημένου–Τσουκαλά Λένα

Κουράκη Αργυρώ

Μπαντής Φίλιππος

Ακριτίδου Μαίρη

Βελίκος Κώστας

Γιαννουσοπούλου Ασπασία

Γρηγοριάδης Νίκος

Δαρδιώτης Κωνσταντίνος

Δήμογλου Ευβούλη

Δοϊρανλής Νίκος

Ζιαπώνης Αντώνης

Καρατζάς Ιορδάνης

Καρούμπης Αντώνης

Λειψιστινού Θεοδώρα

Μανώλα Έλλη

Μήττας Μιχάλης

Μουμουζιάς Γιώργος

Παδιώτης Δημήτρης

Παπαδόπουλος Όθων

Πετρόπουλος Περίανδρος

Πιστοφίδης Νίκος

Ραμαντάνης Νασέρ

Σαλπιστή Ράνια

Σλιάρα Ναταλία

Σπάρτση Ελένη

Συροπούλου Λίλα

Τσάικος Μιχάλης

Τσιουτάνη Μαρία

Τσιτώτας Μιχάλης

Χαριτωνίδης Κώστας

Χ”βασιλειάδης Γιώργος