Skip to main content

Ο Σπύρος Βούγιας νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Με ισχυρή πλειοψηφία εξελέγησαν όλα τα μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου στην πρώτη συνεδρίαση με τη νέα του σύνθεση

Σε πανηγυρικό και συναινετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με τη νέα του σύνθεση, κατά την οποία εξελέγησαν τα μέλη του προεδρείου του σώματος, καθώς και της δημοτικής επιτροπής, που με βάση τον νέο νόμο αντικαθιστά τις τρεις προηγούμενες επιτροπές, την εκτελεστική, την οικονομική και την ποιότητας ζωής, που καταργήθηκαν.

Image

Στη διαδικασία που συντόνισε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Στέλιου Αγγελούδη, ο Σάκης Αρναούτογλου, στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία ο Σπύρος Βούγιας. Σχεδόν το σύνολο του σώματος -συνολικά 40 μέλη- ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητάς του και μόλις τρεις σύμβουλοι ψήφισαν «λευκό», οι Βασίλης Τομπουλίδης και Μιχάλης Κωνσταντινίδης από τη Λαϊκή Συσπείρωση και η επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Ανάποδα», Μαρία Κέκη. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα στην επιλογή του αντιπροέδρου, θέση στην οποία εξελέγη ο Χάρης Αηδονόπουλος από την παράταξη του απελθόντος δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, καθώς και στη θέση του γραμματέα, την οποία θα κατέχει η Έλσα Αλατσίδου από τον συνδυασμό του Σπύρου Πέγκα, που αναδείχτηκε τρίτος στις εκλογές.

Image

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Βούγιας ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του τόσο ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης όσο και οι συνάδελφοί του απ' όλες τις παρατάξεις και χαρακτήρισε και συναδέλφους του τιμή και χαρακτήρισε την εκλογή του με την ισχυρή αυτή πλειοψηφία πρόκληση για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου του ρόλου. Εξέφρασε τη θλίψη του για την αποδυνάμωση του σώματος τα προηγούμενα χρόνια και τόνισε πως στόχος είναι «να αποκαταστήσουμε την εύρυθμη λειτουργία του» και να καταστεί το δημοτικό συμβούλιο «ανοιχτό εργαστήριο αναστοχασμού και δράσης» για το μέλλον της πόλης. Ο κ. Βούγιας μάλιστα ανακοίνωσε ότι άμεσα θα γίνει άτυπη συνάντηση του επικεφαλής των παρατάξεων σχετικά με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ενώ θα ακολουθήσει και τακτική συνεδρίαση στα μέσα Ιανουαρίου.

Image

«Ας δουλέψουμε για την πόλη μας, για να γίνει πιο ανθρώπινη και πιο σωστή», είπε ο νέος αντιπρόεδρος. Από την πλευρά της, η κ. Αλατσίδου, η οποία εξελέγη για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος, σημείωσε ότι «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας» και πρόσθεσε πως βασίζεται στη συνεργασία όλος προς όφελος των πολιτών.