Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
x

Η ΘΕΣΗ ΖΕΡΒΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΕΘ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Η ανάπλαση της ΔΕΘ ίσως ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσει το κέντρο της πόλης έναν πνεύμονα πρασίνου, υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στην ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, αλλά και στην εμπορική ονομασία των προϊόντων της Μακεδονίας, επικεντρώθηκε στη χθεσινή του τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πιο συγκεκριμένα, για τη ΔΕΘ, ο κ. Ζέρβας τόνισε πως «το ειδικό χωρικό σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει όλα αυτά που λίγο η πολύ έχουν. Θα ζητούσα αυτά τα 70 στρέμματα που υπόσχεται η διοίκηση της Δ.Ε.Θ HELEXPO όπως επίσης και τις 2.000 θέσεις στάθμευσης». Συμπλήρωσε δε πως η ανάπλαση «είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσει το κέντρο της πόλης ένα πνεύμονα πρασίνου και να αποκτήσει ένα τόσο εκτεταμένο παρκινγκ για το οποίο όλοι συζητάμε. Τέλος η θα πρέπει να καθοριστούν οι λειτουργίες και επιβαρύνσεις τις πόλης κατά τη διάρκεια των εργασιών, να υπάρξει πρόνοια για τη μεταφορά κάποιων εκθέσεων ώστε αυτά τα χρόνια που θα διαρκέσει η κατασκευή της ΔΕΘ να μην υποστεί ζημία η Θεσσαλονίκη».

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέδειξε επίσης το σημαντικό ζήτημα των εμπορικών ονομασιών και των προϊόντων της Μακεδονίας καθώς στα πλαίσια της Συμφωνίας των Πρεσπών εγείρονται σημαντικά προβλήματα, όπως είπε. Μετέφερε δήλωση του προέδρου της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος, του κ. Στέλιου Μπουτάρη, ο οποίος ευρισκόμενος στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, στην κορυφαία έκθεση κρασιού ProWein, ήρθε αντιμέτωπος με την προσπάθεια προώθησης των κρασιών της γείτονος χώρας ως Κρασιά Μακεδονίας.

Όπως τόνισε ο κ. Ζέρβας, «όταν ο ίδιος ο γιος του δήμαρχου διαπιστώνει αυτά τα προβλήματα καταλαβαίνετε μπροστά σε ποια προβλήματα θα βρεθούν ελληνικά προϊόντα, η ελληνική μακεδονική ταυτότητα από σήμερα και στο έξης. Το επισημαίνω γιατί ξεκινά ένας πολύ δύσκολος αγώνας για ό,τι έχει να κάνει με τη Μακεδονία, για ότι σχετίζεται με οποιοδήποτε μακεδονικό όρο».




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ