Skip to main content

Οι Τσολακίδης-Πολυζώης νικητές του 54ου Ράλι ΔΕΘ στις ασφάλτινες διαδρομές

Οι Σωκράτης Τσολακίδης και Γιώργος Πολυζώης με Skoda Fabia R5 EVO βγήκαν νικητές στο 54ου Ράλι ΔΕΘ στις ασφάλτινες διαδρομές

Η καρό σημαία του 54ου Ράλι ΔΕΘ στην ασφάλτινη διαδρομή έπεσε το απόγευμα μετά την ολοκλήρωση και της 5ης ειδικής διαδρομής. Στη γενική κατάταξη πρώτοι τερμάτισαν οι Σωκράτης Τσολακίδης - Γιώργος Πολυζώης με Skoda Fabia R5 EVO, ενώ τους ακολούθησαν οι Ελευθέριος Αλυγιζάκης - Μιχάλης Χατζηδάκης με Skoda Fabia RS. Στην 3η θέση βρέθηκαν οι Κωνσταντίνος Καρλιώτης και Βασίλης Ανάγνου με Citroen Saxo VTS.

Η εκκίνηση δόθηκε σήμερα το πρωί στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση του τεχνικού και διοικητικού ελέγχου, καθώς και την παρουσίαση των πληρωμάτων. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, ωστόσο, δεν εμπόδισαν τους φίλους της αυτοκίνησης να βρεθούν στις πέντε ειδικές διαδρομές που απόλαυσαν όμορφα και συναρπαστικά περάσματα. Την καρό σημαία είδαν τελικά 27 πληρώματα, ενώ αύριο θα διεξαχθούν οι χωμάτινες διαδρομές του Ράλι ΔΕΘ στις οποίες παίρνουν μέρος 21 πληρώματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αγώνας έχει τεράστια σημασία όσον αφορά τη μάχη του πρωταθλήματος. Τόσο οι ασφάλιτινες ειδικές διαδρομές όσο και οι χωμάτινες που θα διεξαχθούν αύριο δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε αγώνες και είναι άγνωστες στους οδηγούς. Από την άλλη η βροχόπτωση αναμένεται να αποτελέσει και αύριο το δυσκολότερο αντίπαλο των πληρωμάτων και τον «εφιάλτη» των θεατών, ενώ οι διαδρομές αναμένεται να έχουν ιδιαιτερότητα λόγω του νερού και της λάσπης.