Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ: ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ανησυχία του για το ενδεχόμενο απώλειας ζωής αστυνομικού

«Οι θρασύδειλοι διψάνε για αίμα αστυνομικού». Αυτό υποστήριξε ο γγ των Ειδικών Φρουρών για την επίθεση κατά ανδρών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί.

Ο Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», είπε ότι ο τραυματίας είναι ένας νέος σε ηλικία υπαστυνόμος που ήταν ο επικεφαλής της διμοιρίας. «Μου είπε ότι έφαγε το μπουκάλι στο κεφάλι. Του έκαναν ράμματα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο που μεταφέρθηκε. Ευτυχώς δεν είχε εγκαύματα γιατί η μολότοφ έσκασε λίγο μακριά από το κεφάλι του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οπως τόνισε ο ίδιος, η κατάσταση δεν είναι καλή στα Εξάρχεια, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ανησυχία του για το ενδεχόμενο απώλειας ζωής αστυνομικού. «Εχει αργήσει η ομάδα Δ να επανέλθει στον δρόμο. Είμαστε ανθρώπινοι στόχοι» είπε ο κ. Μαυροειδάκος τονίζοντας ότι δεν γίνεται διμοιρίες των ΜΑΤ να φυλάνε εκκενωμένα κτήρια επειδή αυτά δεν αποδίδονται στους ιδιοκτήτες τους.

Η επίθεση κατά ανδρών των ΜΑΤ σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης από περίπου 50 άτομα. Οι δράστες πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά της διμοιρίας, στην οδό Καλλιδρομίου με αποτέλεσμα των τραυματισμό του αστυνομικού. Σημειώνεται ότι η διμοιρία βρισκόταν έξω από το κτίριο της πρώην κατάληψης Gare και είχε εκκενωθεί από τις 26 Αυγούστου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ