Skip to main content

Εικαστική έκθεση με την ενεργή συμμετοχή μαθητών δημοτικού

Πρόκειται για την έκθεση του ζωγράφου και χαράκτη Μανώλη Χάρου, στην οποία συμμετέχουν μαθητές, με τίτλο «Ιστορίες από χαρτόνι και Αισώπειοι μύθοι»

Μια διαφορετική, πρωτότυπη εικαστική έκθεση, στην οποία συμμετέχουν ενεργά μαθητές δημοτικού, φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την έκθεση του ζωγράφου και χαράκτη Μανώλη Χάρου, με τίτλο «Ιστορίες από χαρτόνι και Αισώπειοι μύθοι».

Συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης αφηγείται με τον δικό του μοναδικό τρόπο τους Μύθους του Αισώπου, με πρωταγωνιστές τρισδιάστατες φιγούρες ζώων, φτιαγμένες από χαρτόνι . Στο τέλος της διαδρομής,  οι νεαροί επισκέπτες καλούνται να ζωγραφίσουν και να συμβάλλουν στην ολοκλήρωσή μια μεγάλης ιχνογραφίας σε χαρτόνι. Τα παιδιά και αισθάνονται τη χαρά του παιχνιδιού και εκφράζονται δημιουργικά, παίρνουν μολύβια και μαρκαδόρους και συνεχίζουν την ιχνογραφία, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους.

Άλλωστε, ο πρωταρχικός στόχος της συγκεκριμένης έκθεσης είναι εκπαιδευτικός και προσβλέπει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών όσον αφορά στην ανακύκλωση, καθώς και την κινητοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους, με τη συμμετοχή τους στην ολοκλήρωση ενός ευφάνταστου «παιχνιδιού».

Με την ανακοίνωση της έκθεσης εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και ως το τέλος της σχολικής χρονιάς θα την επισκεφθούν εκατοντάδες μαθητές.

Ωστόσο, θα δοθεί η δυνατότητα και σε ακόμη περισσότερα παιδιά να πάρουν μέρος στην έκθεση, μέχρι τις 15 Ιουλίου που θα διαρκέσει, καθώς η Δημοτική Πινακοθήκη έχει σχεδιάσει τη συνέχιση της συγκεκριμένης δράσης, στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εικαστικών εκπαιδευτικών εργαστηρίων.

Η έκθεση  του Μανώλη Χάρου, με θέμα τους Μύθους του Αισώπου, αποτελεί μια σύγχρονη και ευρηματική πρόταση, καθώς παρά το πέρασμα 2.500 περίπου χρόνων, οι Μύθοι του Αισώπου, εξακολουθούν να επιβεβαιώνουν τον επίκαιρο χαρακτήρα τους.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της εταιρείας ΜΕΛ – Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου Α.Ε, η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια λειτουργίας και δραστηριότητας και αναπτύσσει τον εταιρικό κοινωνικό της ρόλο, με το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΜΕΛημά μας», επενδύοντας στον πολιτισμό και την παιδεία. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 10:00-17:00, Πέμπτη 10:00-20:00, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά. Δημοτική Πινακοθήκη-Casa Bianca, Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη, Τηλ. 2313 318538.