Skip to main content

Ημερίδα για τις ιστορίες του Στρατοπέδου Παύλου Μελά στην Κατοχή

Ομιλητές θα αναφερθούν στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά, μέρος της ιστορίας της πόλης, που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του Β΄ ΠΠ.

Ενημερωτική ημερίδα στο πλαίσιο της παρουσίασης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μνήμη, Μνημεία, Ανάμνηση: Συζητάμε με τα παιδιά ιστορίες από το Στρατόπεδο Παύλου Μελά κατά τη διάρκεια της Κατοχής» διοργανώνεται την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 12.30 – 14.00, στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, στην οδό Λαγκαδά 221, στη Σταυρούπολη από το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Παύλου Μελά.

Οι ομιλητές (Στράτος Δορδανάς, Νίκος Βαλασιάδης, Βασιλική Παπαγεωργίου, Σπύρος Λαζαρίδης, Σταυρούλα Μαυρογένη) θα αναφερθούν στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά, μέρος της ιστορίας της πόλης, που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, αλλά και αργότερα, κατά την περίοδο του εμφυλίου.

Υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η Σταυρούλα Μαυρογένη, και αναπτύσσεται σε δύο σκέλη και σε δύο προτεινόμενες δράσεις.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης σας καλούν να παρακολουθήσετε την ημερίδα, η οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες.