Skip to main content

Οινικές περιηγήσεις στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΒορΟινών

Από τη Δευτέρα 10 έως και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν με οδηγό το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Περιμένοντας «Τα ΒορΟινά» το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και γιορτάζοντας την εποχή του τρύγου, η Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» καλούν τους πολίτες στις «Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά» στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε επιλεγμένους χώρους της πόλης, όπως wine bar, bar, εστιατόρια και κάβες.

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, γνωριμία με ποικιλίες και οίνους νέων και παλαιωμένων εσοδειών, masterclass, food & wine απολαυστικά pairings, wine cocktails, wine flights και ατελείωτες οινογευστικές προτάσεις σε ένα συναρπαστικό ταξίδι οινικών περιηγήσεων!

Από τη Δευτέρα 10 έως και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, περιπλανηθείτε έχοντας οδηγό το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα προηγηθούν της κεντρικής εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά», επιλέγοντας τις δικές σας οινικές διαδρομές, χωρίς να ξεχάσετε να κάνετε κράτηση όπου είναι απαραίτητο.

Τα ΒορΟινά

Η κεντρική εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και μία σειρά από αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.
Και για ακόμη περισσότερη οινική απόλαυση αλλά και εκπαίδευση, οι επισκέπτες των ΒορΟινών προτείνουμε στους επισκέπτες των ΒορΟινών τα δύο ειδικά θεματικά περίπτερα:
1. «Το σταφύλι και το κρασί» μία ξεχωριστή οινογνωσία παράλληλης γευστικής δοκιμής με οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιού, την «πρώτη ύλη» και τους αντίστοιχους μονοποικιλιακούς οίνους, το «τελικό προϊόν».
2. «Αφρώδεις, γλυκείς οίνοι και αμπελοοινικά αποστάγματα» σε μία κοινή γευσιγνωσία για την προσέγγιση των διαφορετικών στυλ μεταξύ των κατηγοριών αυτών.
Στο πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα των ΒορΟινών, το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για τον οινοτουρισμό και το δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», να δοκιμάσει εδέσματα από διάφορες επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων και να γνωρίσει πως φτιάχνουμε περέκ με τυρί και γλυκό σταφύλι ή σοκολάτα με κρασί στις επιδείξεις παρασκευής στα περίπτερα του “8ου Thessaloniki Food Festival”.
«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2005 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Από τότε έχει καθιερωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών.
Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.
Τα ΒορΟινά πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival.