Skip to main content

Υποψήφιος στον δήμο Χαλκηδόνας ο Αναγνωστόπουλος - Μήνυμα ανανέωσης

Και επίσημα στην προεκλογική κούρσα ο 48χρονος μηχανικός - Προέρχεται από τη ΝΔ, αλλά προχωρά στην κατάρτιση πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου.

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Χαλκηδόνας ανακοίνωσε νωρίτερα, σήμερα, ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

O 48χρονος πολιτικός μηχανικός προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ αλλά καταρτίζει ήδη ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που θα εκτείνεται από την Κεντροαριστερά έως στην Κεντροδεξιά, με κυρίαρχα τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά - άλλωστε, αυτά είναι που κυρίως μετράνε σε μικρούς δήμους όπως η Χαλκηδόνα.

Όπως αναφέρουν παρατηρητές των αυτοδιοικητικών πραγμάτων στην περιοχή, βασικό πλεονέκτημα του κ. Αναγνωστόπουλου είναι το ισχυρό μήνυμα ανανέωσης που κομίζει στον δήμο Χαλκηδόνας, αλλά και το γεγονός, σε ό,τι αφορά την εκλογική δυναμική του, ότι έλκει την καταγωγή του τόσο από τον Άγιο Αθανάσιο όσο και από την έδρα του δήμου, τα Κουφάλια.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος έχει διατελέσει από το 1998 έως το 2006 δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων στον Δήμο Αγίου Αθανασίου. Υπήρξε στέλεχος του ΤΕΕ/ΤΚΜ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΑΘ Παγίων και του ΔΣ Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού -Λουδία- Αλιάκμονα, ενώ είναι μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Χαλκηδόνας.

Η δήλωση υποψηφιότητας

«Εκτιμώντας τη διαμορφωμένη κατάσταση στο αυτοδιοικητικό τοπίο του Δήμου Χαλκηδόνος, την κοινωνική απαίτηση για ανανέωση σε επίπεδο προσώπων και ιδεών και σε συνδυασμό με την παρότρυνση πολλών συνδημοτών μας από όλα τα μέρη του Δήμου μας, λάβαμε μαζί με μια ομάδα καταξιωμένων ανθρώπων του τόπου μας την απόφαση να ηγηθεί μιας προσπάθειας για την ανασυγκρότηση του Δήμου μας, δημιουργώντας μια νέα δημοτική κίνηση και θέτοντας υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου Χαλκηδόνος ο Δήμος Χαλκηδόνος χρειάζεται νέα ηγεσία με σύγχρονες αντιλήψεις και τεχνοκρατικές γνώσεις, που να είναι σε Θέση να σχεδιάσει και να δημιουργήσει τον Δήμο του μέλλοντος», τονίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος και προσθέτει:

Ο Δήμος Χαλκηδόνος χρειάζεται νέο Δήμαρχο. 'Εναν νέο Δήμαρχο με συνέπεια απόψεων, αρχών και θέσεων. 'Ενα νέο Δήμαρχο, που να ενεργεί ως επικεφαλής μιας ευρύτερης και πολυσυλλεκτικής συμμαχίας δυνάμεων και να πιστεύει στο διάλογο και στην άλλη άποψη. 'Ενα νέο Δήμαρχο που να εμπιστεύεται και να ανοίγει το δρόμο σε νέους και άξιους ανθρώπους. 'Εναν νέο Δήμαρχο που να πετύχει την ισόρροπη ανάπτυξη και την ισότιμη μεταχείριση όλων των οικισμών του Δήμου και να προσφέρει προοπτικές ανάπτυξης σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Απευθύνομαι στο σύνολο των δημοτών του Δήμου Χαλκηδόνος, ανεξαρτήτως καταγωγής, ανεξαρτήτως πολιτικής προελεύσεως, ανεξαρτήτως ποια δημοτική παράταξη επέλεξαν στο παρελθόν, έτσι ώστε μέσα υπό την προβολή των θέσεων μας, την επαφή και το διάλογο που ξεκινήσαμε με την κοινωνία να διαμορφώσουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα που Θα αποτελέσει την απαρχή νια έναν καλύτερο Δήμο Χαλκηδόνος».