Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΙΣΤΙΟΠΛΟΐΑ: ΔΕΚΤΗ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΙΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ

O Μιτάκης με τον Ισπανό, Α. Μουσκάτ και τον Ρώσο, Α. Κιστάνοφ, κατέθεσαν ένσταση για παράβαση του κανονισμού από τον Ελβετό, Ν. Τεόνινγκ

Με... περιπετειώδη τρόπο ήρθε η πρόκριση για τον Γιάννη Μιτάκη και την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Έλληνας ιστιοπλόος στη σημερινή 9η και τελευταία ιστιοδρομία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος FINN, που διοργάνωσε το «Athens International Sailing Center», πήρε την 12η θέση, με συνέπεια η Ελλάδα να τερματίσει 5η.

Μετά την κούρσα, όμως, ο Μιτάκης με τον Ισπανό, Α. Μουσκάτ και τον Ρώσο, Α. Κιστάνοφ, κατέθεσαν ένσταση για παράβαση του κανονισμού από τον Ελβετό, Ν. Τεόνινγκ, ο οποίος τερμάτισε 8ος και σαν χώρα η Ελβετία ήταν 3η με 4η τις ΗΠΑ.

Η αρμόδια επιτροπή μετά από τρίωρη συνεδρίαση κι αφού μελέτησε το βίντεο της κούρσας και ζήτησε την άποψη των αθλητών αποφάσισε να ακυρώσει τον Τεόνινγκ. Έτσι, την 3η θέση πήραν οι ΗΠΑ με τον Κ. Πέιν και την 4η η Ελλάδα.

Τις δύο πρώτες θέσεις είχαν εξασφαλίσει από χθες η Νορβηγία και η Βραζιλία, οι αθλητές των οποίων έτρεξαν στον medal race.

Άρα, η 4άδα των χωρών που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 είναι, η Νορβηγία, η Βραζιλία, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα.

Στην γενική βαθμολογία ο Γιάννης Μιτάκης τερμάτισε 13ος με 133 βαθμούς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ