Skip to main content

Καραγιάννης: Ισχυρή ΝΔ σημαίνει ταχεία εφαρμογή των δεσμεύσεων για πολιτική και κοινωνική σταθερότητα

Ο πρώην υφυπουργός Υποδομών σημείωσε πως ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, αρκεί να μην υπάρχουν φαινόμενα χαλάρωσης

Την πεποίθηση ότι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι απόλυτα εφικτή, εξέφρασε ο πρώην Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης υπογραμμίζοντας, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Απογευματινή πως «πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι οι κάλπες είναι άδειες».

Όπως σχολίασε ο κ. Καραγιάννης «η Νέα Δημοκρατία θα είχε ήδη αυτοδυναμία και μάλιστα ισχυρή εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε επιλέξει να προκρίνει την απλή αναλογική για να παγιδεύσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να ηγηθεί μιας “προοδευτικής” κυβέρνησης, χωρίς βέβαια να έχει φροντίσει να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνεργασίες.  Ήταν μία ανεύθυνη και επιπόλαια επιλογή που, ευτυχώς, οι πολίτες την απέρριψαν πανηγυρικά».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα που κάνουν κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως «αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται για θέματα που αφορούν την πραγματική ζωή: το διαθέσιμο εισόδημα, τις θέσεις εργασίας, την παιδεία, την υγεία και την ασφάλεια».

Κατά τον κ. Καραγιάννη αυτός είναι ο λόγος που οι πολίτες «ξεπέρασαν παραδοσιακά κομματικά στεγανά, έκαναν υπέρβαση τεχνητών διαχωριστικών γραμμών και έδωσαν πολύ μεγάλη ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που κατάφερε να κρατήσει όρθια τη χώρα απέναντι στις ισχυρότερες κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών, βελτίωσε τις επιδόσεις της οικονομίας και το κυριότερο κατάφερε να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των προεκλογικών της δεσμεύσεων με προμετωπίδα τη μείωση φόρων και εισφορών, αλλά και τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας».

«Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, αρκεί να μην υπάρχουν φαινόμενα χαλάρωσης και να κατανοήσουν όλοι ότι οι κάλπες είναι άδειες και ότι δεν έχουν καμία σημασία ούτε τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου ούτε οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε αυτές τις μέρες. Η νέα Βουλή θα προκύψει αποκλειστικά και μόνο από το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου» σημείωσε. 

Ερωτηθείς για το διακύβευμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου, ο κ. Καραγιάννης ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι «αν θα επιβεβαιωθεί και θα διευρυνθεί η ισχυρή εντολή προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάνε τη χώρα μπροστά, να αυξήσουν μισθούς και συντάξεις, να φέρουν περισσότερες επενδύσεις, να αναβαθμίσουν τη δημόσια παιδεία και υγεία, να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο τη χώρα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Ή εναλλακτικά εάν θα μπούμε στην περιπέτεια και στην αβεβαιότητα συμμαχικών κυβερνήσεων την ώρα που ακόμα και ο κ. Τσίπρας ζητά εντολή για ισχυρή αντιπολίτευση και ο κ. Ανδρουλάκης έχει αποκλείσει κάθε πιθανότητα συνεργασίας». 

Όπως επισήμανε «είναι ξεκάθαρο ότι ισχυρή Νέα Δημοκρατία και μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία σημαίνει ισχυρή και ταχεία εφαρμογή των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες». 

Στη συνέχεια ο κ. Καραγιάννης έκανε έναν σύντομο απολογισμό για την πορεία του κυβερνητικού έργου στον τομέα όπου είχε την ευθύνη, αυτόν των υποδομών, ο οποίος, όπως ανέφερε «ήταν και είναι βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτών και παράλληλα η καλύτερη επένδυση για το μέλλον των επόμενων γενεών».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε και σε αυτόν τον τομέα την επανάσταση του αυτονόητου. Σχεδιάσαμε από την αρχή ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων σε όλη την Ελλάδα, διαπραγματευτήκαμε στιβαρά με την ΕΕ, διασφαλίσαμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, αξιοποιήσαμε τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές, αποστείλαμε μηνύματα ουσιαστικής συνεργασίας με την αγορά, πάντα σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας. Το αποτέλεσμα είναι να δημοπρατήσουμε έργα ύψους 14 δις ευρώ και να συμβασιοποιήσουμε έργα ύψους 5,5 δις ευρώ» τόνισε ο κ. Καραγιάννης. 

Έκανε ιδιαίτερη μνεία «σε έργα όπως όπως ο ΒΟΑΚ, η ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, η επέκταση του Μετρό στην Αττική, οι Αυτοκινητόδρομοι Πατρών- Πύργου και Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), το Flyover Θεσσαλονίκης, η αναβάθμιση του Προαστιακού Δυτικής Αττικής, το Νέο Αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι. Αλλά και εκατοντάδες μεσαία και μικρότερα έργα σε όλη την Περιφέρεια, όπου πλέον αντιλαμβάνεται ότι η Πολιτεία και τη σέβεται και την υπολογίζει».

«Για πρώτη φορά “το κράτος των Αθηνών” είναι με πράξεις τόσο κοντά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας» υπογράμμισε ο κ. Καραγιάννης. 

Σε σχόλιό του για την τραγωδία της Πύλου, δήλωσε ότι πρόκειται «για μία τραγωδία που πραγματικά συγκλονίζει κάθε άνθρωπο, να χάνονται τόσες ψυχές τόσο άδικα. Άνθρωποι που τους εκμεταλλεύονται αδίστακτοι διακινητές και που ο εντοπισμός και η πραγματική τους τιμωρία πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων». Έστειλε, μάλιστα, σαφές μήνυμα ότι «θα πρέπει κάποιοι, επιτέλους, να κατανοήσουν ότι είναι άλλο πράγμα η ανθρωπιά και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλο πράγμα να αφήσεις αφύλαχτα τα σύνορά σου».