Skip to main content

Καταδίκη πρώην προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για αδικαιολόγητες άδειες συζύγου και αδερφής

Η σύζυγος και αδερφή του καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών για ηθική αυτουργία στην ίδια πράξη. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών μία υπάλληλος.

Σε ποινή κάθειρξης έξι ετών καταδικάστηκε πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για αδικαιολόγητες και μακροχρόνιες απουσίες δύο υπαλλήλων του Ιδρύματος, της συζύγου και της αδελφής του, που λάμβαναν ωστόσο κανονικά τις αποδοχές τους.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον έκρινε ένοχο για άμεση συνέργεια στην υπηρεσιακή απιστία. Η σύζυγος και αδερφή του καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών για ηθική αυτουργία στην ίδια πράξη. Στο ίδιο εδώλιο κάθισε και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΤΕΙ, που εκτελούσε καθήκοντα εκκαθαριστή. Κρίθηκε ένοχος ως φυσικός αυτουργός και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 4 μηνών. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η απιστία φέρεται να έλαβε χώρα από το 2013 μέχρι το 2017 ενώ η ζημιά από τις αποδοχές των δύο γυναικών ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ οι γυναίκες απουσίαζαν από την εργασία τους, άλλοι χτυπούσαν τις κάρτες τους.

Οι δύο τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος έκανε λόγο για εκδικητική καταγγελία. Ο εισαγγελέας ζήτησε απαλλαγή των κατηγορουμένων, κάτι που ωστόσο δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Σημειώνεται πως αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών μια υπάλληλος του ΤΕΙ που κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος.