Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
x

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΑΠΟ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι έστησαν σκηνές έξω από τα γραφεία επί της οδού Φράγκων και δηλώνουν αποφασίσμένοι να παραμείνουν έως τις 30 Ιανουαρίου

Σε κατάληψη των γραφείων του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ) προχώρησαν από σήμερα το πρωί οι 72 απολυμένοι συμβασιούχοι του Φορέα.

Οι εργαζόμενοι έστησαν σκηνές έξω από τα γραφεία επί της οδού Φράγκων και δηλώνουν αποφασίσμένοι να παραμείνουν στο σημείο έως τις 30 Ιανουαρίου, όπου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν. Αντιπροσωπεία των συμβασιούχων θα παραμείνει όλο το βράδυ στα γραφεία του ΦΟΔΣΑ.Οι απολυμένοι συμβασιούχοι διεκδικούν την εφαρμογή του νόμου για την παράταση των συμβασεών τους ως 31-12-17. Ζητούν επίσης την ακύρωση της διαπιστωτικής πράξης απόλυσης απο τον πρόεδρο του Φορεα και την άμεση επιστροφή στην εργασία.Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας είχαν προσληφθεί πριν από δυο χρόνια (Δεκέμβριος 2014) και στις 21 Οκτωβρίου 2016 υπήρξε ρητή πρόβλεψη παραμονής τους στην υπηρεσία στη σχετική ρύθμιση Βερναρδάκη για τις παρατάσεις των συμβάσεων καθαριότητας.

Ωστόσο, η εκτελεστική επιτροπή του ΦΟΔΣΑ αποφάσισε να προχωρήσει στην απόλυση των συμβασιούχων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν έως το τέλος του έτους. Οι συμβασιούχοι κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στις απολύσεις τους σε βάρος του ΦΟΔΣΑ χαρακτηρίζοντας παράνομες και καταχρηστικές τις απολύσεις τους και ζητώντας να ακυρωθούν οι απολύσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ