Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020
x

ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ Ο ΠΕΡΙΒΟΛΟΣ ΤΗΣ ΡΟΤΟΝΤΑΣ (ΦΩΤΟ)

Μετά την ολοκλήρωση του έργου καθαρισμού η Πολιτιστική Εταιρεία θα εξετάσει την προοπτική μακροχρόνιας συντήρησης και φροντίδας του χώρου.

Τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των γκράφιτι από τον περίβολο του μνημείου της Ροτόντας ξεκίνησε χθες ειδικό συνεργείο, υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης.

«Είναι εμφανές πλέον ότι τα μνημεία της Θεσσαλονίκης πλήττονται από μια σειρά βανδαλισμών, γεγονός που αποτελεί μια δυσάρεστη υποβάθμιση του περιβάλλοντος της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών της πόλης» αναφέρει η Γενική Διευθύντρια της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, Βίκη Παπαδημητρίου.

«Πιστεύοντας στη δύναμη του αποτελέσματος, η Πολιτιστική Εταιρεία ξεκίνησε την παρέμβαση για την απομάκρυνση των γκράφιτι από τον περίβολο της Ροτόντας. Ευελπιστούμε η πρωτοβουλία αυτή να αγκαλιαστεί και από άλλους φορείς, ακόμα και τους κατοίκους της γειτονιάς, και να λειτουργήσει καταλυτικά για τη διατήρηση της καθαρής εικόνας του συγκεκριμένου, αλλά και άλλων μνημείων» καταλήγει η κα Παπαδημητρίου.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Μετά την ολοκλήρωση του έργου καθαρισμού, και την παράδοση του μνημείου στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης, η Πολιτιστική Εταιρεία θα εξετάσει την προοπτική και τις δυνατότητες μακροχρόνιας συντήρησης και φροντίδας του χώρου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη συμμετοχή της γειτονιάς.  

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ