Skip to main content

ΚΕΔΕ: Λογαριασμός για τις πυρόπληκτες περιοχές - 500.000 ευρώ η πρώτη κατάθεση

Η ΚΕΔΕ προχωρά στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού με πρώτη κατάθεση 500.000 ευρώ για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη του «Δες το Δάσος».

Την έναρξη της εκστρατείας αλληλεγγύης προς τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής και της Εύβοιας σήμανε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών του με το προεδρείο της ΚΕΔΕ και τους πληττόμενους από τις καταστροφικές πυρκαγιές δήμους.

Παρακολουθώντας τις δραματικές εξελίξεις στις περιοχές που μαίνονται οι πυρκαγιές, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης έθεσε τις Κοινωνικές Υπηρεσίες σε κατάσταση ετοιμότητας προκειμένου να οργανώσουν άμεσα τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με τις καταγραφόμενες από την ΚΕΔΕ ανάγκες των πυρόπληκτων κατοίκων. Μάλιστα ο ίδιος, όπως ενημέρωσε και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τελευταία συνεδρίασή του, πρότεινε οι δήμοι να «υιοθετήσουν» και μια περιοχή καλύπτοντας τις ανάγκες των ανθρώπων της, πρόταση που παραμένει υπό συζήτηση.

«Δεν είναι ώρα να αναλύσουμε τις αιτίες της καταστροφής και να αναζητήσουμε ή να αποδώσουμε ευθύνες. Τώρα είναι η ώρα ευθύνης όλων μας να βρεθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που βίωσαν και βιώνουν τραγικές συνθήκες. Είναι η ώρα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο στους συνανθρώπους μας που είδαν να καταστρέφονται οι περιουσίες του, που έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες κινδυνεύοντας και οι ίδιοι, και είναι αναγκασμένοι τώρα να δώσουν τη μάχη της επιβίωσης με πολλές στερήσεις. Έχουμε χρέος να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους και να φροντίσουμε να μη τους λείψει τίποτα από τα αναγκαία αγαθά. Είμαι σίγουρος ότι η κοινωνία μας, οι συνδημότες και συμπολίτες μας θα αποδείξουν περίτρανα για μια ακόμη φορά την κοινωνική ευαισθησία τους συμμετέχοντας στην εκστρατεία συγκέντρωσης των αγαθών πρώτης ανάγκης», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Την ίδια ώρα, η ΚΕΔΕ, μετά την ομόφωνη απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ., προχωρά στο άνοιγμα ειδικού τραπεζικού λογαριασμού, με πρώτη κατάθεση 500.000 ευρώ από το ταμείο της ΚΕΔΕ, για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη του προγράμματος «Δες το Δάσος», που θα συμβάλλει στην αναγέννηση και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις περιοχές που κάηκαν. Ο ειδικός λογαριασμός θα δοθεί στη δημοσιότητα αμέσως με την ενεργοποίησή του.

Ο κατάλογος των ειδών

Τη σκυτάλη από τον δήμαρχο πήρε αμέσως η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, η οποία σε συνεργασία με τους προέδρους του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) Αρίστο Γαλανό και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) Δημήτρη Απατσίδη, προχώρησε στον συντονισμό και στην οργάνωση της εκστρατείας, έτσι ώστε να υπάρξει κινητοποίηση των στελεχών και των εργαζομένων, με ταυτόχρονη προετοιμασία των χώρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές των αναγκών, τα είδη που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες είναι: Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, αναψυκτικά, ισοτονικά, συσκευασμένα τρόφιμα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, κλινοσκεπάσματα (μόνο κουβέρτες, σεντόνια, όχι ρούχα), παιδικές πάνες, γάλατα, μωρομάντηλα, αντισηπτικά, γάζες, είδη ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, χαρτιά υγείας, κ.λπ.), χαρτικά, παυσίπονα, γάζες και κρέμες για εγκαύματα, ζωοτροφές (για μεγάλα και μικρά παραγωγικά ζώα, για ζώα συντροφιάς), μάσκες προστασίας (fpp2) για τους καπνούς και γυαλιά.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται από αύριο, Πέμπτη 12 Αυγούστου, έως και την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ., στους εξής χώρους:

⦁    Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (στρ. Στ. Σαράφη 1, Συκιές)
⦁    Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη)
⦁    Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα)
⦁    Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών (Κομνημών 38, Συκιές), και
⦁    Σε όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών|