Skip to main content

KIDOT: Ένα σύγχρονο φεστιβάλ για όλη την οικογένεια στη Θεσσαλονίκη

Το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων του KIDOT Festival που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Σε ένα σύγχρονο φεστιβάλ για το παιδί και την οικογένεια που ξεφεύγει από τα κλισέ γύρω από την ψυχαχωγία του παιδιού, φαίνεται ότι εξελίσσεται το KIDOT Festival, που έρχεται για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη στις 15 και τις 16 Σεπτεμβρίου. 

Φέτος, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που θα συμπεριλαμβάνει δράσεις με διάφορες θεματικές, workshops και ομιλίες.

«Το 2ο KIDOT μεγαλώνει. Πέρσι το φεστιβάλ φιλοξένησε 80 δράσεις συνολικά, εσωτερικού και εξωτερικού τύπου, ενώ φέτος θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 100 δράσεις. Ακόμα, αναβαθμίζουμε το κομμάτι του market υπηρεσιών δημιουργώντας τα market gardens, κήπους όπου το παιδί παίζει ελεύθερα την ώρα που ο γονιός μπορεί να ενημερωθεί για καινούργιες υπηρεσίες και προϊόντα για το παιδί» αναφέρει μιλώντας στη Voria.gr o Μάκης Ανανιάδης, συνδιοργανωτής του KIDOT Festival.

Ο ίδιος σημειώνει πως ένα ακόμα νέο στοιχείο για το φεστιβάλ είναι τα all day events που θα διοργανώσουν κάποιες από τις εταιρείες που συμμετέχουν. Στα events αυτά, εταιρείες και φορείς θα παρουσιάζουν ένα ολοήμερο πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο το στοιχείο της αγοράς όσο και δραστηριότητες που θα γίνονται σε έναν χώρο.

Η θεματική του φετινού φεστιβάλ είναι ο πλανήτης KIDOT. «Για δύο ημέρες τα παιδιά είτε μαζί με την οικογένεια ή την παρέα ταξιδεύουν σε ένα πλανήτη γεμάτο φαντασία, παιχνίδι, ενέργεια, γέλια και χαμόγελο», τονίζει ο κ. Ανανιάδης.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, αυτό που κάνει το KIDOT να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα φεστιβάλ είναι το ότι αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για την οικογένεια. «Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στη συνύπαρξη του γονέα και του παιδιού, στις δράσεις που απευθύνονται στην οικογένεια και αναπτύσσουν τη σχέση μεταξύ των μελών», αναφέρει.

Προσθέτει ακόμα πως το «δυνατό σημείο» του KIDOT είναι το εύρος των δραστηριοτήτων και των θεματικών που προσφέρει σε όλη την οικογένεια. «Το παιδί μπορεί να δοκιμάσει όσο πιο πολλά πράγματα μπορεί ώστε να ανακαλύψει τις κλίσεις του και να αναπτύξει τις δεξιότητες του», τονίζει, διευκρίζοντας το το φεστιβάλ συνδυάζει δραστηριότητες, ομιλίες, αγορά αλλά και φαγητό στον ίδιο χώρο. Πέραν της οικογένειας, το KIDOT απευθύνεται και σε επαγγελματίες που ασχολούνται με το παιδί αλλά και σε φοιτητές αντίστοιχων ενδιαφερόντων.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα της ομάδας του KIDOT, ο κ. Ανανιάδης διευκρινίζει ότι στο επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν τα Fam Fiesta, μια θεματική Κυριακή τον μήνα γύρω από το παιδί, ενώ παράλληλα υπάρχουν προτάσεις από άλλες πόλεις να φιλοξενήσουν το KIDOT.

Δείτε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ στην επίσημη ιστοσελίδα του KIDOT Festival www.kidotfestival.com όπου μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις πληροφορίες της κάθε δράσης και να ενημερωθείτε για το συνολικό πρόγραμμα του διημέρου. Η είσοδος στο 2nd KIDOT Festival είναι ελεύθερη όμως κάποιες από τις φιλοξενούμενες δράσεις έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Δηλώστε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο http://bit.ly/2NBe28U και εξασφαλίστε τη θέση σας στις δραστηριότητες της επιλογής σας.