Skip to main content

Κιλκίς: Ασθενείς αναγκάζονται να πηγαίνουν Θεσσαλονίκη για μια αξονική

Μια μικρή οδύσσεια καθημερινά για ασθενείς και εργαζόμενους. Σοβαρά τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της πόλης.

Ένα μικρό ταξίδι αναγκάζονται να κάνουν κάθε μέρα ασθενείς και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κιλκίς για τη διενέργεια μιας αξονικής τομογραφίας, αφού αναζητούνται τομογράφοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Στο πολύπαθο νοσοκομείο του Κιλκίς, υπάρχει μεν αξονικός τομογράφος ωστόσο λειτουργεί... εκ περιτροπής λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Κιλκίς, η κατάσταση αυτή θέτει σε κίνδυνο αφενός τη ζωή των ίδιων των ασθενών και αφετέρου και του προσωπικού  λόγω αυξημένων και αδικαιολόγητων δρομολογίων και διακομιδών για διενέργεια της εξέτασης σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον συνεπάγεται  αδικαιολόγητη  σπατάλη  πόρων (οδοιπορικά)  αλλά και ανθρώπινου δυναμικού (εργατοώρες μη παραγωγικές) σε μια δύσκολη περίοδο όσον αφορά τη διάθεση και των δυο παραγόντων.

Λόγω έλλειψης προσωπικού δεν λειτουργεί και ο ο ολοκαίνουργιος ψηφιακός Μαστογράφος του Κιλκίς, την ώρα που οι ελλείψεις σε ειδικότητες γιατρών είναι αρκετές.

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για άλλα διαχρονικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έκαναν έκκληση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να σκύψει πάνω από τα προβλήματα του νοσοκομείου, την ώρα που όπως λένε ο διοικητής του νοσοκομείου δεν έδειξε τη δέουσα προσοχή όταν του τέθηκαν τα ζητήματα.