Skip to main content

ΚΙΝΑΛ: Περιοριστική η απόφαση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Ο Τομέας Συνταξιούχων του Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Περιοριστική, ως προς το χρονικό της εύρος, χαρακτήρισε το ΚΙΝΑΛ τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η απόφαση κρίνεται περιοριστική ως προς το χρονικό εύρος (11μηνο από τον Ιούνιο του 2015, όταν το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις πρότερες περικοπές έως το 13/5/2016, όταν και ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου), αντί της επέκτασης έως 1/1/2019, ημερομηνία εφαρμογής του επαναϋπολογισμού των συντάξεων κατά τον συγκεκριμένο νόμο».

Ο Τομέας Συνταξιούχων του ΚΙΝΑΛ θεωρεί πως είναι επίσης περιοριστική και ως προς τους δικαιούχους, αποδίδοντας τα αναδρομικά μόνο σε όσους συνταξιούχους έχουν καταθέσει δικαστικές προσφυγές.

Η ανακοίνωση προσθέτει:

«Οφείλει ηθικά η κυβέρνηση άμεσα με νομοθετική ρύθμιση να επεκτείνει την απονομή στο σύνολο των συνταξιούχων, τόσο ως μέτρο δικαίου, όσο και για την αποφυγή της ταλαιπωρίας και της οικονομικής εξάντλησης των συνταξιούχων που θα προστρέχουν για κατάθεση νέων δικαστικών αγωγών».