Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
x

ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΣΕ ΛΕΣΒΟ, ΚΥΘΗΡΑ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

«Εδώ και τώρα πρέπει να καταργηθεί το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο του εγκλωβισμού και των απελάσεων», σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Κανένας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με την "κανονικότητα" του θανάτου ξεριζωμένων ανθρώπων και την "καθημερινότητα" των πολύνεκρων ναυαγίων, όπως τα πρόσφατα ναυάγια στη Λέσβο και τα Κύθηρα με δεκάδες νεκρούς. Κανένας δεν πρέπει να κλείσει τα μάτια στις αιτίες αυτής της τραγωδίας που γίνονται ακόμη πιο φανερές», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Διαβάστε ακόμη: Τραγωδία στη Λέσβο: 16 γυναίκες νεκρές και ένα ανήλικο μετά από ναυάγιο με μετανάστες (vid)

«Η εργαλειοποίηση των κατατρεγμένων, η επικίνδυνη δράση των διακινητών, τα αιματηρά γεωπολιτικά παζάρια στις πλάτες τους αναπτύσσονται στο έδαφος της άθλιας κι απάνθρωπης ευρωενωσιακής πολιτικής, που έχουν συνδιαμορφώσει και υλοποιούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις», επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει:

«Εδώ και τώρα πρέπει να καταργηθεί το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο του εγκλωβισμού και των απελάσεων, ο Κανονισμός του Δουβλίνου, η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που φέρνουν τεράστιους κινδύνους για το λαό και προκαλούν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων».

Διαβάστε επίσης: Βίντεο – σοκ από το ναυάγιο με μετανάστες στα Κύθηρα – «Τους είδαμε να πνίγονται»

Πηγή φωτογραφίας: stonisi.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ