Skip to main content

ΚΝΕ: Καταγγέλλει προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς μελών της στο ΑΠΘ

Σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ περιγράφει τρεις περιπτώσεις κατά τις οποίες μέλη της προπηλακίστηκαν και τραμπουκίστηκαν από μέλη άλλων οργανώσεων.

Προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς σε βάρος μελών της ΚΝΕ και της Πανσπουδαστικής Κίνησης εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταγγέλει η οργάνωση.

Όπως αναφέρει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας σε ανακοίνωσή της, την Τετάρτη 1η Ιουνίου «γνωστές - άγνωστες αντικομμουνιστικές ομάδες γράφουν απειλητικά συνθήματα σε τοίχους της Σχολής Θετικών Επιστημών και του Πολυτεχνείου, υπογράφοντας μάλιστα ως “αντί-ΚΝΕ”».

Επίσης, την ίδια μέρα, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, «ομάδα πέντε θρασύδειλων προπηλάκισε με χυδαίες βρισιές και χαρακτηρισμούς την πρόεδρο του ΦΣ Χημικού και μέλους του ΠΣ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και τον πρόεδρο του ΦΣ Φαρμακευτικής, πρωτοετή φοιτητή και συνδικαλιστή της ΠΚΣ» και την Παρασκευή 3 Ιούνη, «ένα περιφερόμενο τσούρμο 15 ατόμων, κυρίως από σχολές της Αθήνας, μέλη μιας ολιγομελούς γκρούπας των ΕΑΑΚ, αυτοαποκαλούμενης ως “ΑΡΑΣ”, επιτέθηκε με τραμπούκικο τρόπο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ ΤΕΦΑΑ, στα μέλη του ΔΣ και μέλη της ΚΝΕ και συνδικαλιστές της ΠΚΣ».

«Οι ενέργειες τους δεν μας εκπλήσσουν, εκφράζουν το απόλυτο πολιτικό τους αδιέξοδο. Βοηθούν όμως να βγουν συμπεράσματα από κάθε καλόπιστο προοδευτικό άνθρωπο, από απλούς φοιτητές, ακόμη και αυτούς που συμμετέχουν στα ΕΑΑΚ και καταλαβαίνουν ότι τέτοιες ενέργειες καμία σχέση δεν έχουν με το κίνημα και με την ανάγκη αντιμετώπισης της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο αντικομμουνισμός είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της καταστολής. Οι ίδιες ομάδες αξιοποιούνται για το χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών των Φοιτητικών Συλλόγων, απλώνοντας βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης στήνοντας το απαραίτητο ντεκόρ για την επίθεση απέναντι στο φοιτητικό κίνημα. Είναι οι πρώτοι νεροκουβάλητες της εναλλαγής κυβερνήσεων και νέων σωτήρων. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την πάλη των φοιτητών ενάντια στο ν. Πλαίσιο, να παρουσιάσουν τις αντιδραστικές αλλαγές ως αποτέλεσμα μόνο της σημερινής κυβέρνησης, αφήνοντας έξω από το κάδρο προηγούμενες και επόμενες, την ίδια την ΕΕ», καταγγέλει η ΚΝΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες μαζί με την εκτεταμένη καταστολή από την κυβέρνηση, φαίνεται ότι εξελίσσεται ένα παράλληλο σχέδιο που βάζει στο στόχαστρο μέλη της ΚΝΕ και συνδικαλιστές της ΠΚΣ στο ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα :

1. Την Τετάρτη 1 Ιούνη γνωστές - άγνωστες αντικομμουνιστικές ομάδες γράφουν απειλητικά συνθήματα σε τοίχους της Σχολής Θετικών Επιστημών και του Πολυτεχνείου, υπογράφοντας μάλιστα ως “αντί-ΚΝΕ”.

2. Την ίδια μέρα ομάδα 5 θρασύδειλων προπηλάκισε με χυδαίες βρισιές και χαρακτηρισμούς την πρόεδρο του ΦΣ Χημικού και μέλους του ΠΣ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και τον πρόεδρο του ΦΣ Φαρμακευτικής, πρωτοετή φοιτητή και συνδικαλιστή της ΠΚΣ.

3. Την Παρασκευή 3 Ιούνη, ένα περιφερόμενο τσούρμο 15 ατόμων, κυρίως από σχολές της Αθήνας(!), μέλη μιας ολιγομελούς γκρούπας των ΕΑΑΚ, αυτοαποκαλούμενης ως “ΑΡΑΣ”, επιτέθηκε με τραμπούκικο τρόπο,κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ ΤΕΦΑΑ, στα μέλη του ΔΣ και μέλη της ΚΝΕ και συνδικαλιστές της ΠΚΣ .

Γνωρίζαμε ότι ως τώρα η πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και ειδικά στο ΑΠΘ έχει ενοχλήσει: τους φασίστες στα Δυτικά, τις δυνάμεις καταστολής,την κυβέρνηση και ειδικά την παράταξη της στο ΑΠΘ, τους μπράβους της ΔΑΠ στο ΔΙΠΑΕ, τους Νατοϊκους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, δεν είχαμε καταλάβει ότι πιο πολύ από όλους αυτούς είχαν ενοχληθεί οι συγκεκριμένες ομάδες, που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται και ως «αριστερές».

Οι ενέργειες τους δεν μας εκπλήσσουν, εκφράζουν το απόλυτο πολιτικό τους αδιέξοδο. Βοηθούν όμως να βγουν συμπεράσματα από κάθε καλόπιστο προοδευτικό άνθρωπο, από απλούς φοιτητές, ακόμη και αυτούς που συμμετέχουν στα ΕΑΑΚ και καταλαβαίνουν ότι τέτοιες ενέργειες καμία σχέση δεν έχουν με το κίνημα και με την ανάγκη αντιμετώπισης της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο αντικομμουνισμός είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της καταστολής. Οι ίδιες ομάδες αξιοποιούνται για το χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών των Φοιτητικών Συλλόγων, απλώνοντας βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης στήνοντας το απαραίτητο ντεκόρ για την επίθεση απέναντι στο φοιτητικό κίνημα. Είναι οι πρώτοι νεροκουβάλητες της εναλλαγής κυβερνήσεων και νέων σωτήρων. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την πάλη των φοιτητών ενάντια στο ν. Πλαίσιο, να παρουσιάσουν τις αντιδραστικές αλλαγές ως αποτέλεσμα μόνο της σημερινής κυβέρνησης, αφήνοντας έξω από το κάδρο προηγούμενες και επόμενες, την ίδια την ΕΕ.

Οι φοιτητές τους έχουν γυρίσει την πλάτη και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο .

Τα μέλη της ΚΝΕ και ειδικά στη Θεσσαλονίκη και στο ΑΠΘ, έχουμε μπει μπροστά με αποφασιστικότητα μαζί με χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες, βάζοντας στην άκρη κάθε πιθανό και απίθανο επίδοξο, να δημιουργήσει εμπόδια στον αγώνα μας. Τώρα μπορεί να δυναμώσει η οργάνωση της πάλης των φοιτητών, για την αντιμετώπιση της κυβερνητικής καταστολής που θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που σχεδιάζει. Οι φοιτητές με τον αγώνα μας θα ανατρέψουμε αυτά τα σχέδια, με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή της πάλης!

Ας είναι σίγουροι επίσης όσοι οργανώνουν και συμμετέχουν σε επιθέσεις ενάντια σε κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές. Θα αντιμετωπιστούν από τον ίδιο το λαό και τη νεολαία!