Skip to main content

Κοινό μέτωπο Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής σε έκθεση για τον εναλλακτικό τουρισμό στο Μόναχο

Τους δύο προορισμούς παρουσίασαν οι Οργανισμοί στη διεθνή έκθεση F.RE.E.

Με ενωμένες τις δυνάμεις τους, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής παρουσίασαν στο περίπτερο τους, τους 2 προορισμούς, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού F.RE.E. (Fair for Leisure and Travel) από τις 13 ως τις 18 Φεβρουαρίου 2024 στο Μόναχο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση με κύριο αντικείμενο τα τουριστικά ταξίδια και έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό, κάμπινγκ και τις φυσιολατρικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιστιοπλοΐα και καταδύσεις. Η φετινή διοργάνωση φιλοξένησε περίπου 1.000 εκθέτες από 50 χώρες, ενώ οι επισκέπτες που έφτασαν τις 140.000 αναζητούσαν κυρίως δραστηριότητες που αναδεικνύουν την αυθεντική εμπειρία με σεβασμό στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα του τουριστικού προορισμού.

Με το πλεονέκτημα της κοινής παρουσίασης, τα στελέχη των δύο οργανισμών παρουσίασαν  στους Γερμανούς επισκέπτες τις μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Η εγγύτητα των δύο περιοχών, η μοναδικής ομορφιάς παραλίες, οι υποδομές και η δυνατότητα ποικίλων δραστηριοτήτων στην φύση σε συνδυασμό με τον ιστορικό πλούτο και την γαστρονομία της Θεσσαλονίκης προσέλκυσαν τον ενδιαφέρον του κοινού. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι στην πλειονότητα τους, οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν ήδη κλείσει τις διακοπές τους κατά κύριο λόγο τους μήνες Μάιο και Σεπτέμβριο.

Image

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Γερμανοί για το 2023 κατέλαβαν την τρίτη θέση στις εθνικότητες που διανυκτερεύουν στα ξενοδοχεία της πόλης ενώ αποτελούν την πρώτη εθνικότητα σε αφίξεις για τη Χαλκιδική.  

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: «Η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική λειτουργούν στον τουρισμό σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Αλληλοτροφοδοτεί η μία περιοχή την άλλη και οι δημιουργούν ιδανικά τουριστικά προϊόντα. Η Γερμανία είναι μία παραδοσιακά δυνατή αγορά και για τις δύο περιοχές και στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε τις ταξιδιωτικές εμπειρίες που μπορεί να έχει ο επισκέπτης έτσι ώστε να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος».

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρης Τάσιος: «Η Χαλκιδική είναι γνώριμη στους Βαυβαρούς και αποτελούν παραδοσιακούς επισκέπτες μας, ενώ πολύ σημαντικό είναι ότι πολλοί από αυτούς είναι επαναλαμβανόμενοι. Η συνέργεια της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης της στοχευμένης τουριστικής προβολής των 2 προορισμών για την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, έχει αρχίσει να αποδίδει, γεγονός που αποδεικνύεται από την μεγάλη επισκεψιμότητα του περιπτέρου μας αλλά και τα νούμερα των αφίξεων που δείχνουν μία αύξηση της τάξεως του 9% κατά τους μήνες Μάιο-Οκτώβριο στο αεροδρόμιο Μακεδονία».