Skip to main content

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Σ΄ αυτές τις εκλογές να κερδίσει η πόλη

Ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης από επιλογή και ότι ανακοίνωσε υποψηφιότητα χωρίς εξάρτηση από το σχεδιασμό της Πειραιώς

"Σε αντίθεση με τους κομματικούς υποψηφίους που βλέπουν τους δημότες ως δεδομένους, θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους για να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη για όλους", δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Ζέρβας, σχολιάζει τα κομματικά χρίσματα και τονίζει πως "η κ.Νοτοπούλου και ο κ. Ταχιάος είναι αυτοί που ένα πρωί πληροφορήθηκαν πως πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον γιατί τους προορίζουν - ερήμην των δημοτών - για το δημαρχιακό θώκο. Τα κόμματα νοιάζονται μόνο για το βράδυ των εκλογών".

Ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης από επιλογή, ότι ανακοίνωσε υποψηφιότητα χωρίς εξάρτηση από το σχεδιασμό της Πειραιώς και δεν περίμενε να χτυπήσει το τηλέφωνό του για να τον επιστρατεύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη "μάχη" των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αναφορικά με την οκταετία της διοίκησης Γιάννη Μπουτάρη, στην οποία υπήρξε αντιδήμαρχος κατά το παρελθόν, παραδέχεται πως πέτυχε πολλά στην πρώτη τετραετία, συμπληρώνοντας όμως ότι η δεύτερη θητεία ήταν "απογοητευτική". Συνεχίζει λέγοντας πως τον τελευταίο ενάμισι χρόνο "η πόλη είναι ακυβέρνητο καράβι" και ότι η κριτική που ασκεί ο ίδιος προς τον δήμαρχο δεν είναι προσωπική, αλλά είναι πάνω σε ζητήματα ουσίας.

Υπόσχεται ότι σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει η ανάπλαση της Αριστοτέλους, θα επιταχυνθούν τα έργα στο παραλιακό μέτωπο, θα ξεκινήσει η θαλάσσια αστική συγκοινωνία, θα δημιουργηθούν πρότυπα δημοτικά ιατρεία σε κάθε δημοτική κοινότητα και θα εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.